HELIOS METEEN BIJ DE ZAAK

HELIOS METEEN BIJ DE ZAAK

BETEKOM – HELIOS A 55-63

Na een redelijke oefencampagne trok Helios naar Vlaams Brabant voor een uitstap in het onbekende. Betekom is één van die ploegen die in de andere reeks uitkwamen en er was dus weinig houvast om hun waarde in te schatten. De uitslagen in de Beker Van Vlaanderen en dan vooral hun match op titelkandidaat Zolder deden vermoeden dat het geen plezierreisje zou worden.
Nochtans was winst zeer wenselijk want met tal van toppers en uitmatchen was de kalendermaker bijzonder hard voor Helios.
Bovendien zaten de bezoekers mogelijks nog met een outcomplex van vorig seizoen. Toen werd slechts twee keer de 3 punten van verplaatsing meegepakt naar Zottegem. In een broeierig hete zaal startten de blauwen evenwel verschroeiend en bij 8-16 had de volledige starting five al gescoord en amper één misser opgetekend. Defensief klopte alles en omdat Thieu on the buzzer een driepunter raak knalde oogde de 12-22 na kwart één bijzonder fraai.
Coach Cris wisselde veelvuldig en het viel op dat iedereen totaal buiten adem op de bank kwam en zelfs buiten ging om naar adem te happen. Met 4 nieuwelingen aan de start van deel 2 was het talent zeker nog aanwezig maar de cohesie toch een beetje zoek. Balverlies en missers brachten de thuisploeg weer in de match maar omdat de verdediging bleef kloppen en Stefan Van Hoed enkele sterke momenten kende was de voorsprong er aan de rust 25-33 nog steeds.

THIEU IS BACK

Van een outcomplex was geen sprake meer. Nu nog zien of ook het “derde kwart zwarte beest” bezworen was. Blijkbaar niet want na 2’ stond Betekom langszij en hadden ze niet hun bonus vrijworp gemist dan waren we op achtervolgen aangewezen. Tijd voor de man die we vorig seizoen zes maanden misten, om zijn duivels te ontbinden. Captain Thieu scoorde 14 punten op zij waaronder 3 bommen en een fatsbreak + bonus zodat na drie kwart match bij een 42-51 stand de al bij al ruime Heliosaanhang er sterk begon in te geloven.
In de eerste 3’ van het slotkwart zat alles muurvast en gezien de score was dit duidelijk in het voordeel van de bezoekers. De Brabanders naderden op 4’ van het slot tot op 6 punten maar nadat Zottegem overschakelde naar zone en de thuisploeg niet meer kon infiltreren kwamen ze nooit dichter. Rustig en blakend van herwonnen zelfvertrouwen speelde Helios de match uit en genoot van de eerste (uit)overwinning. De schotel bier die Cris aanvoerde was een kort leven beschoren want zelfs de toeschouwers zagen er na de match uit alsof ze net een volledige match op het terrein stonden.

VOORUITZICHTEN

Zaterdag 17 september is het al onmiddellijk hoog bezoek in de Helios. Om 18u45 nemen de kampioenen van vorig jaar het een reeks hoger tegen elkaar op in een streekderby. . Helios B neemt het immers op tegen Houtem.
2 uur later begint dan de topper tegen Wezenvrienden. De zeer ambitieuse en versterkte Wezen verloren verrassend van Okapi B en zullen ongetwijfeld op revanche belust zijn. Helios kan na de zege evenwel met iets minder stress deze match aanvatten en wie weet zit een stunt er in. Derby en topper staat synoniem voor veel volk. De abonnementen liggen te koop aan de inkom. We werken verder op dezelfde formule. 50€ , 1 consumptie per match inbegrepen. We geven iedereen de raad op tijd te komen.

NIEUW SUPPORTERSLOKAAL

Vorig weekend sloot het Helios bestuur ook een deal met Filip Morre van De Foyer. Het café in de Hospitaalstraat zal fungeren als nieuw clublokaal.
Hopelijk kunnen er daar dit seizoen vele overwinningen gevierd worden. Wie weet reeds zaterdag!

Volgende wedstrijden

 • 27/04/2019

 • G08 Oost-Vldrn 1A

  BBC United Ninove A - Helios A -- 09:00

 • G08 Oost-Vldrn 1B

  BBC Zulte ID-recruitment A - Helios B -- 09:45

 • G12 Oost-Vldrn Reg. D

  Helios B - Basket Meetjesland A -- 10:00

 • J18 Ld Kad R2 F

  Helios A - Duffel K.B.B.C. A -- 12:00

 • J16 Land. Min R2 B

  Hubo Limburg United A - Helios A -- 13:00

 • J18 Oost-Vldrn R2 B

  Helios B - BBC Falco Gent B -- 14:00

 • G12 Oost-Vldrn Prov. B

  Helios A - Remant Basics Melsele-Beveren A -- 16:00

 • 28/04/2019

 • G10 Oost-Vldrn D

  Helios B - BBC Glory Bazel B -- 09:00

 • J21 Ld Jun R3 F

  BBC Latem - De Pinte A - Helios A -- 12:00

 • G14 Oost-Vldrn Reg. D

  Helios B - BBC Falco Gent B -- 15:00

 • G12 Oost-Vldrn Reg. D

  BBC Scheldejeugd Temse A - Helios B -- 17:00

 • G12 Oost-Vldrn Reg. G

  Helios C - BBC Eksaarde A -- 17:00

Wedstrijden voorbije week

 • 20/04/2019

 • G14 Oost-Vldrn Prov. A

  Helios A - Remant Basics Melsele-Beveren A: 0 - 0

 • 18/04/2019

 • G14 Oost-Vldrn Reg. D

  Helios B - Kon BBC Wezen-Vrienden G'bergen A: 0 - 0