Beker OVL: Helios A 104 - Bavi Gent 69

BBC Helios heeft van de beker één van haar topprioriteiten gemaakt want de finales worden dit jaar immers in de eigen Zottegemse Bevegemse Vijvers georganiseerd. Nu het behoud quasi vastligt, gaat alle aandacht dan ook naar de Beker. Helios heeft nog 2 ijzers in het vuur want ook de pupillen hebben met groot machtsvertoon de halve finales bereikt.

Bavi B mocht normaal geen opstakel worden, al is een voorgift van 15 punten (5 per reeks verschil) altijd vervelend en telt Bavi wel wat talent aangezien ze vorig jaar de finale speelden met hun juniors. De blauwen waren evenwel wakker en reeds aan de rust was na een collectief straffe prestatie de match gespeeld. 54-28.

Voor de statistieken: Stef Van Hoed ontbrak met een voetblessure (normaal is hij volgende week terug), Tim Batjoens werd met 22 punten topscorer en Laurent De Boel nette het honderdste punt. Negatief was wel dat Domien De Somer in het vierde kwart uitviel met een hopelijk niet al te zware enkelblessure.

HALVE FINALE TEGEN RONSE

De laatste opdracht voor de finale (op 2, 3 en 4 mei worden alle finales gespeeld in de Bevegemse Vijvers, programma volgt later) vindt plaats in het Paasweekend (exacte dag en uur nog te bepalen) tegen Blue Rocks Ronse. Deze fusieclub van Ronse en Kluisbergen is op één overwinning na kampioen in eerste provinciale (normaal dit weekend). Ze verloren slechts één match en schakelden met Sgolba en Denderleeuw in de vorige rondes al een 1ste en 2de Landelijker uit. Met 10 punten voorgift zal er een bijzonder sterk Helios nodig zijn om die felbegeerde finale in eigen stad te bereiken.