Helios 70 - Bornem 67

HELIOS A – BORNEM A 70 -67
MOOIE NEGENDE PLAATS VOOR DEBUUTSEIZOEN IN EERSTE LANDELIJKE
Het was een stap in het onbekende maar uiteindelijk mag Helios best fier zijn op haar debuutjaar. Na een voortreffelijke start en een mindere tussenperiode vond Zottegem voldoende fierheid en energie om na de snelle redding een met een 3 op 4 een mooi seizoenseinde te realiseren, bekroond met een logische 9de plaats in het klassement.
Zonder Laurent De Boel(liesblessure en gespaard voor de Beker vrijdag) en Domien De Somer (hervat net als Laurent dinsdag) wist de thuisploeg via Onur en Stef Van Hoed een kleine voorsprong uit te bouwen aan de rust 37-34.
In het derde kwart leek het mis te gaan want de bezoekers namen de leiding 51-57. Ook de 4de fout van Christophe Maes die door de afwezigheid van Laurent de enige baldrager was, bracht zorgen. Coah Dirk zorgde met een zonepress evenwel voor de ommekeer. Een zeer collectief acterend Helios keerde alsnog het tij en Pieter De Lange met een 4 op 4 en topscorer Stef (20) haalden een 9de thuiszege op 13 binnen. Ook in de reeks hoger blijkt de Helios een moeilijk in te nemen vestiging. Meteen de laatste competitiezege van coach Dirk Temmerman die in totaal maar liefst 8 seizoenen bij Helios actief was en meer dan zijn steentje bijdroeg in de evolutie van degradatiekandidaat in tweede Landelijke tot middenmotor een reeks hoger.
HALVE FINALE BEKER TEGEN BLUE ROCKS RONSE
Het werk van coach Dirk is niet af. Vrijdag wacht nog een absolute topuitdaging. Om 20u45 op Goede Vrijdag ontvangt Helios het zeer sterke Ronse voor de halve finale van de Beker Van Oost-Vlaanderen. Niemand mist graag een finale maar als je die zelf thuis organiseert dan kan je niet anders dan je dubbel plooien. Net als op paasmaandag om 16 uur wanneer de Helios pupillen hun weg naar de finale hopen te vinden tegen Zele, verwachten we een massale opkomst in de Helios. Het zal nodig zijn want met een voorgift van 10 punten wordt het shotkrachtige, ervaren en snelle Ronse een zware hindernis maar voor één keer moet het gewoon.