Pupillen spelen finale Beker Oost-Vlaanderen

Helios Zottegem-BBC Zele 89-72
Voor een paar honderd supporters spelen, in de wetenschap dat winst je als enige ploeg in je club naar een bekerfinale in eigen huis leidt: dat doet wat met een min-14-jarige. Dat was er zondag in de Helios duidelijk aan te zien. De Zottegemse pupillen speelden beduidend nerveuzer dan anders in hun halve finale tegen BBC Zele en probeerden de zaken te vaak individueel te forceren, waardoor de perfecte wedstrijd van tegen Zele geen herhaling kreeg. Gelukkig bracht dat de overwinning nooit in het gedrang, omdat Zele zich geen raad wist met het verschil in gestalte en de individuele kwaliteiten van enkele Zottegemse spelers.
Zele scoorde de eerste korf, maar moest het initiatief daarna meteen aan de thuisploeg laten. Die denderde in geen tijd van 4-4 naar 17-4: de wedstrijd leek toen al gespeeld. Helios liet het daarna een beetje afweten in de afwerking, maar aan het einde van het eerste kwart stond het nog steeds comfortabel voor: 24-15.
Bij het begin van de tweede periode stoomde Helios onder impuls van sterke rebounder Noah Vanwaeyenberge door naar een 32-19-tussenstand. Je zag de moed bij Zele zo in de schoenen zakken: hier was geen kruit tegen gewassen, vertelde de 41-25 bij de rust.
Meteen na de pauze bouwde Helios de voorsprong nog wat verder uit tot 58-35 en later zelfs 67-42. Een fastbreak en een driepunter brachten de bezoekers nog een beetje terug, maar dat belette niet dat coach Kesteloot met de finale op zak enkele bankzitters nog wat spelminuten kon gunnen in de vierde periode. Helios maakte de klus vlotjes af met 89-72, maar zal in de finale tegen Okapi allicht een versnelling hoger moeten schakelen.
Voor de supporters die het in hun agenda willen noteren: de pupillen spelen hun finale op zondagochtend 4 mei, zo rond de tijd van het aperitief in de Bevegemse Vijvers.

Speelden voor Helios Zottegem: Jasper Delboo, Jitse De Latte, Noah Van Waeyenberge, Victor Boury, Wout Van Waeyenberge, Nicolas Van Doorselaere, Rob Verbeken, Rik Claeys, Flor De Vuyst, Bram De Weer, Luca Bijvoet en Max Hallemeesch.