Helios 77 - Mechelen 52

B ploeg stunt en A’s hakken Pitzemburg in de pan
HELIOS A – PITZEMBURG 77-52
Na de stunt tegen Strombeek (die inmiddels twee keer overtuigend wonnen) kwam Helios ontgoocheld terug uit Brugge. Na een sterk eerste kwart en een 24-30 voorsprong aan de rust stokte de machine en werd uiteindelijk verloren met 61-51. Zelfs een week later nog had de ganse Heliosfamilie het over een gemiste kans. De afwezigheid wegens blessures van Jens Van Ysacker en Stefan Van Hoed maken de speling natuurlijk wat dunner en het wordt dan ook moeilijker om de tegenstander te verrassen.
Het puntenloze Pitzemburg zakte vorig jaar uit derde en is weliswaar een grote naam in het Belgische basketbal maar Helios had weinig aanknopingspunten. Omdat de Zottegemenaars faalden uit de bucket en de bezoekers net niet leek een moeilijke avond in de maak na kwart 1, 16-15. De bezoekende coach leest blijkbaar zijn krant en dacht Helios een Brugs deegkoekje te bezorgen. Met driepunters van Didi Verstraete op de eerste aanval na de zone en Laurent De Boel (2), Mathieu Troubleyn en een korf + bonus van een sterke Domien De Somer ging het via 34-27 aan de rust naar 46-27 onmiddellijk erna. Boeken dicht want verder dan 50-37 kwamen de Mechelaars niet meer waarna een wakkere Pieter De Lange met 14 punten in het laatste kwart nog een erg ruime kloof neerzette.
Helios A heeft meteen de start waarvan het droomde. Al gebied de eerlijkheid dat de jonge Mechelaars mogelijks een zwaar seizoen tegemoet gaan.
HELIOS B – BAVI GENT A 76-72
De B ploeg mocht in haar derde duel een titelkandidaat ontvangen. Onder de indruk waren ze evenwel allerminst en na een pittig, geanimeerd en kwalitatief hoogstaand duel haalden onze kers verse eerste provincialers het verrassend (voor wie de match niet gezien heeft) na een spannend slot. Straffe kost van coach Patrick Malfait, die al zittend sukkelend met een hernia, een grote inspiratiebron was voor zijn mannen.
VOORUITZICHTEN
Door een fantasietje van de kalendermaker speelt Helios opnieuw thuis. De A’s tegen Guco Lier dat toch wel onverwacht verloor van de ongeslagen promovendus Sijsele en de B’s geven Silaba partij. Wij dromen van een 3 op 4 voor beide ploegen maar wordt dat geen bedrog?