Lier 72 - Helios 68

STERKE PRESTATIE IN MATCH DIE 1 MINUUT TE LANG DUURT
GUCO LIER - HELIOS A 72-68
Helios, nog steeds zonder Mathieu Troubleyn, die zijn comeback plant in de volgende thuismatch, startte na de gewonnen 6 puntenmatch in Pitzemburg bevrijd. Stef Van Hoed scoorde meteen 9 punten zonder misser en zorgde zo voor 2-9. De sterke thuisploeg was evenwel niet overdonderd en reageerde met een 8-0. Maar onder impuls van nu ook Pieter De Lange werd een eerste keer gerust bij 10-17. Met een bom van Stef Van Hoed, zijn 14de punt hadden bij 13-20 Pieter en Stef alle bezoekende punten gescoord. Het was Tim Batjoens die de ban brak en met ook een korf van Didi Verstraete werd het 17-26. VandenBogaert en De Beukeleer bomden de thuisploeg in het spoor van Helios maar de lokale zone werd met een nieuwe bom van Stef en 2 gelijkaardige projectielen van een sterk ingevallen Stijn Roels voor de rust weer opgedoekt 30-35.
DETAILS IN HET NADEEL
Helios knalde furieus na de rust. Een korf van Stijn en 2 bommen van Pieter zetten 30-43 op het bord na 2’. De Heliosaanhang keek elkaar ongelovig aan en de thuiscoach las zijn ploeg de levieten. Het werkte maar onder impuls van een goed reboundende Domien De Somer, en scores van Tim en Pieter bleef Helios toch op winstkoers na drie kwart match. 45-51. Helios spaarde daarbij topscorer Stef die net voor de rust ongelukkig zijn 2de en 3de fout had geïncasseerd. Een stevige scheldpartij tussen oude glorie Van Boven en kapitein VDBogaert gaf blijk van veel Lierse frustratie en beide protagonisten vlogen, helaas tijdelijk, naar de bank.
De ondertussen massaal aangemoedigde thuisploeg wou niet plooien en Helios ook niet. Mooi duel op het scherp van de snee maar de opnieuw ingekomen captain nette 3 lange afstandsmissielen in nauwelijks 1 munuut. Stijn van zijn kant antwoordde met 2 exemplaren.
Met nog 1’ te gaan zetten Arnaud Troubleyn zijn schitterende match in de verf met 2 secure vrijworpen 66-68. Helaas deed de lokale guard 13” later nog beter met een score + bonus en dus 69-68. Een 1 op 2 van de thuisploeg, 70-68 en de bezoekers gingen op 23” van het einde voor de winnende korf of de verlengingen. Na een time out werd de opdracht uitgevoerd maar helaas zat één van de lokale uitblinkers De Beukeleer er tussen en zorgde die op de buzzer vanop de vrijworplijn voor het spijtige verdict.
Dikke proficiat voor een sinds enkele weken herboren Helios dat 4 verplaatsingen met 2 zeges en 2 andere sterke matchen heel positief rond maakt. Een weekje rust en dan wacht Houthalen thuis. Tegen die Limburgers en Wilrijk zal Helios vechten voor een plaats in de linkerkolom. Als het van een gedreven coach Simon Castelain afhangt gaat dat zeker lukken.