Pupillen A beste ploeg van de provinciale U14

Kampioen in het hol van de leeuw

Aan het einde van een sterk seizoen hebben de pupillen A van Helios Zottegem zich kampioen gekroond van de provinciale reeks bij de U14. Helios, vooralsnog ongeslagen in de competitie, is niet meer bij te halen na een overwinning op het veld van grote concurrent United Ninove.

Ninove en Zottegem hebben dit seizoen al een stevige voorgeschiedenis van beladen wedstrijden met veel inzet. Bovendien startte Ninove met het mentale voordeel: in hun thuishal hadden zij enkele weken geleden Zottegem nog kansloos uit de beker geknikkerd.

Ninove-Zottegem was donderdagavond trouwens het vijfde duel tussen de twee ploegen. In de competitie won Zottegem thuis, en speelde het gelijk in Ninove - het enige verliespunt trouwens voor Helios A in de reguliere competitie. Voor de beker ging Zottegem twee weken geleden kansloos onderuit, maar vorige zaterdag namen de Zottegemnaars weer met 58-51 de maat van Ninove. De vijfde wedstrijd was er een met veel inzet: winst van Zottegem leverde hen de titel op, de thuisploeg kon bij een overwinning minstens een testwedstrijd voor de titel afdwingen.

Het was een gretig Zottegem dat meteen het heeft in handen nam, maar het vergat te scoren en de wedstrijd meteen op slot te doen. Het 11-14-voordeel aan het einde van het eerste kwart had veel ruimer kunnen zijn. In de tweede periode knokte Ninove zich met enkele fraaie aanvallen weer in de wedstrijd. Een 30-30- ruststand toonde andermaal aan hoe sterk de ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Ook na de rust bleef de wedstrijd een dubbeltje op zijn kant, al leek Ninove naar het einde toe toch weer het laken naar zich toe te trekken toen het een vierpuntenvoorsprong op het bord zette. Een driepunter van Nicolas Van Doorselaere bracht Helios weer in de wedstrijd, en in de laatste minuut klom Helios alsnog op voorsprong. Een uitstekende aanvallende rebound beslechtte in de slotseconden de partij: Zottegem kon uitdribbelen; Ninove kreeg de kans niet meer om de 57-59-eindstand van het bord te vegen.

Zottegem kon feestend de kleedkamer in, om er de gemiste bekerfinale met een kampioenenroes weg te spoelen.

Speelden voor Helios Zottegem: Nicolas Van Doorselaere, Victor Boury, Basil Kiekens, Rob Verbeken, Sander Demets, Flor De Vuyst, Jitse De Latte, Max Hallemeesch, Jils Duprez, Luca Bijvoet.