BBC Helios KwadrO Zottegem A 63 -Sgolba Aalter 49

EERSTE THUIS- EN DERBYWINST VOOR HELIOS KWADRO
HELIOS KWADRO A – SGOLBA AALTER A 63 -49
Beide ploegen misten een belangrijke pion. KwadrO diende het te doen zonder Stef Van Hoed die het huwelijk van zijn schoonzus vierde en bij Aalter haakte de licht geblesseerde Plasman af na de opwarming. Geen Dirk Temmerman op de bezoekende bank want de 0 op 2 competitiestart had zijn gevolgen.
Helios begon furieus en zetten ontzettend veel druk maar omdat er iets te veel afgezakt werd op hun sterspeler Casier en die het overzicht behield was het even wachten vooraleer de thuisploeg onder impuls van een actieve Tim Batjoens via 6-4 naar 13-8 liep. Via enkele bezoekende bommen was die kloof na het eerste kwart herleid tot 15-12. Slechts 3 punten want een aantal gemakkelijke korven en al te veel vrijworpen werden de nek omgewrongen.
Het tweede kwart bracht evenwel beterschap en een nu vlot scorende Anthony Vervisch en de goed ingevallen Pieter De Lange zorgden maximaal voor 22-12. De vele missers zouden KwadrO evenwel zuur opbreken want in plaats van een onoverbrugbare kloof stond enkele minuten later 22-23 op het scorebord. Van een ommekeer gesproken. Twee steals en koren van Didi Verstraete zorgden ervoor dat Helios toch met de kleinst mogelijke voorsprong de rust in kon. Allemaal zeer moeizaam en Stef werd gemist tegen de bezoekende zone.
THUISPLOEG STERKST IN UITPUTTINGSSLAG
De rust had voor weinig inspiratie gezorgd, althans in aanvallend opzicht want beide defensies waren baas. Eén man zorgde er evenwel voor dat Helios weer uitliep en dat was Pieter De Lange. Met een bom en vrijworpen Van Pieter en een voor Tim zeldzame shot van op de baseline zorgden ze voor 38-31. Daar kwam nog 1 puntje bij 43-35 maar door een bom on the buzzer putte Aalter moed om het vierde kwart aan te vatten met 43-38.
En toen hun drie punt shot enkele keren vier werd het zelfs 49-46. De ingevallen Didi gesteund door shots en vrijworpen van Anthony zorgden er evenwel voor dat Helios Kwadro niet meer in gevaar kwam. Meer zelfs via een bom on the buzzer van Arnaud werd de kloof nog behoorlijk groot. We mogen evenwel de defense van Mathias Seghers en Domien De Somer op Casier niet vergeten want dankzij hun sloopwerk sleepte zie zich naar het slot met een voor hem magere score van 15 punten.
VOORUITZICHTEN
Helios Kwadro moet zaterdag naar het ongeslagen Tongeren. Deze promovendus maakt indruk door op zodnagvoormiddag te gaan winnen op het sterke Gistel. Wakkere jongens die Limburgers. Zeer zware verplaatsing dus maar wie weet als de defensie even sterk blijft en het aanvallend allemaal wat secuurder wordt dat er toch winstkansen zijn.
MATCHBAL
Geschonken door Bakkerij Ignace uit de Hoogstraat te Zottegem.