Helios KwadrO Zottegem A 64 - Fera Bornem A 71

HELIOS KWADRO A LAAT STUNTZEGE LIGGEN IN SLOT
De thuisploeg ontving de ongeslagen leider en grote titelfavoriet au grand complet. De zaal zat lekker vol, bakken sfeer en de B-ploeg die net ervoor het goede voorbeeld had gegeven. Ideale cocktail voor een spannende kwaliteitsvolle avond.
Onder impuls van een sterke Stef Van Hoed, een secure Anthony Vervisch en zowaar een 2 op 3 van Mathias Seghers begon Zottegem het best aan de partij. Na 9-6 leek het evenwel de verkeerde kant op te gaan (11-17) maar hetzelfde drietal - gesteund door Domien De Somer - bracht KwadrO opnieuw in het spoor van de leider. Deze laatste maakte indruk door hun gestalte, kracht en zelfvertrouwen maar de blauwen waren overtuigd hun vel duur te verkopen. 17-19 na 10’.
Kwart 2 startte even fel en intens met een sterke Arnaud Troubleyn die broer Thieu was komen aflossen maar na 12’ kreeg Helios een eerste opdoffer. Een zeer sterke Anthony met al 8 punten op de teller, beste man van het seizoenbegin, sloeg in aanval zijn enkel om en kon niet meer verder. Pieter De Lange was zijn vervanger en de oudste Heliosser deed het heel behoorlijk. Hij was mede verantwoordelijk voor het feit dat er aan de rust niets gezegd was. 30-31.

GRIJPKLARE ZEGE UIT HANDEN GEGEVEN
De Brabanders kwamen met verse adrenaline uit de kleedkamer en stoomden onmiddellijk door naar 33-38. Maar de thuisploeg wou niet plooien en gooide zich voluit. Kwalitatief was er nauwelijks verschil en Helios nam bij 46-45 de leiding opnieuw over. Langs beide kanten begon de foutenlast te wegen. Arnaud met 4 en Pieter, Tim Batjoens en Mathias met 3 dienden op te letten. Bij de bezoekers hadden Druwez en De Bock 4 streepjes achter hun naam.
De bezoekende coach voelde de bui hangen en toen één van zijn spelers wild om zich heen schopte na een vervanging, pakte hij de technische waarvoor de ref al vier keer gewaarschuwd had. Stef Van Hoed zette de vrijworp om en met nog 5’ te gaan rook Helios bij 59-52 sensationele winst. Twee gemiste vrijworpen beletten dat de kloof 9 punten werd. Maar erger was dat Mathias Seghers, die de 2.05 meter grote Pitieu in zijn zak had, zijn vierde fout kreeg voor een fout van Domien en onwetend onmiddellijk erna zijn vijfde.
Meer hadden Pitieu en uitblinker Thielens niet nodig om naar 59-62 te vluchten. Een moe en ontgoocheld KwadrO liet de kop niet hangen en op 8” van het einde driepunterde Pieter 64-66. Helaas bleef Thielens onfeilbaar op de vrijworplijn en na 64-68 en een lokale wanhoopspoging plantte een bezoekende bom on the buzzer het mes nog wat dieper in de wonde en stond meteen de grootste bezoekende voorsprong op het bord. 64-71.
Met 2 op 5 is Helios heel karig beloond. Tegen de top 3 (Houthalen, Tongeren en Bornem) werd telkens bewezen dat we dat niveau aankunnen maar telkens gaat het mis in het slot. Vroeg of laat moet en zal het keren. Of dat op het sterke Langemark al zal lukken, vermoedelijk zonder Anthony, valt af te wachten.

De B ploeg wint met 3 punten tegen Temse (74 -71).