BBC Helios KwadrO Zottegem A 70- Turnhout 45

STERKE DEFENSE EN DIDI MEER DAN GENOEG TEGEN PROMOVENDUS
HELIOS KWADRO A – TURNHOUT A 70 – 45
Beide ploegen kwamen met 2 zeges aan de opworp. Zottegem recupereerde Arnaud Troubleyn doch diende nog steeds prijsschutter Anthony Vervisch te missen. De B ploeg zorgde met een stuntzege tegen gebuur Houtem voor de nodige sfeer in een flink gevulde Helios.
Didi Verstraete die als topschutter bij de B’s een ferme hand had in die stuntzege scoorde de eerste twee korven maar KwadrO was onzuiver zodat het na 5’ pas 4-4 stond. Een betere Thieu Troubleyn zorgde dan met enkele korven waaronder een bom, voor een klein kloofje. 14-10 na kwart 1. De thuisploeg kan al gans het seizoen rekenen op een bijzonder sterke verdediging. Minpunt waren wel de 3 fouten van Domien De Somer.
Meer van hetzelfde na de 2 minuten pause. De thuisverdediging bleek wel een oninneembare vesting voor de Kempenaars maar omdat Helios zelf te weinig scoorde groeide de kloof wel maar was ze niet definitief. Via 18-10 naar 27-17 aan de rust via een betere Tim Batjoens en Pieter De Lange.
DE GROTE DIDI SHOW
De opdracht voor de thuisploeg was vrij simpel. Defensief hetzelfde brengen en vlotter scoren. Eén man had dat ongelofelijk goed begrepen. Met een 8 op 10 in het derde kwart waaronder een bom was hij bijna op zijn eentje verantwoordelijk voor de twintiger die na drie kwart wedstrijd op het scorebord flikkerde. Tweemaal bovendien on the buzzer. Steun van Thieu Troubleyn zorgde voor 55-36 of in kwart 3 scoorde Helios 1 punt meer dan in de ganse eerste helft.
Het zou niet Turnhout zijn dat KwadrO nog kon verontrusten. Didi mocht rusten. Domien pakte zijn vijfde fout maar aangezien Pieter De Lange zijn afstandshot vond en vanop de vrijworplijn nog altijd een zekerheid is liep de kloof nog verder uit en bewees Helios dat er ondanks de rangschikking een groot niveauverschil is tussen beide ploegen.
VOORUITZICHTEN
Met een 3 op 7 staat Zottegem wat onder zijn waarde. De matchen tegen Houthalen en Bornem hadden evengoed kunnen gewonnen worden. Met een match op Iebac Ieper krijgt Helios een kans om een tweede uitoverwinning te boeken. Ieper telt 1 zege. Als KwadrO dezelfde verdediging kan neerzetten van de eerste 7 matchen ( beste verdediging met 62 punten gemiddeld tegen) en de mannen in een dipje herpakken zich dan zou het ook zonder Anthony moeten kunnen lukken.


BBC Helios KwadrO Zottegem B 66 - Houtem A 60