Vk Iebac Ieper 51 - BBC Helios KwadrO A 58

IEBAC IEPER A – HELIOS KWADRO A 51-58
TWEEDE UITZEGE LOODST HELIOS KWADRO NAAR DE MIDDENMOOT
Voor de derde opeenvolgende keer stond Helios aan de start zonder haar best scorende speler van het seizoenbegin. Anthony Vervisch zat nagelbijtend toe te kijken op de bank, hopende dat een scenario zoals op het nabijgelegen Langemark zou vermeden worden.
Toch was de vergelijking niet ver te zoeken want ook nu scoorden beide ploegen bijzonder moeizaam. De 14-12 na 10’ sprak boekdelen. De bijzonder luidruchtige thuisaanhang kan bezwaarlijk de oorzaak geweest zijn want in de Zottegemse thuishaven is men op dat vlak toch wat gewoon. Man in vorm Didi Verstraete en enkele spectaculaire fastbreaks zorgden ervoor dat het er aan de rust niet alleen rooskleuriger uit zag maar dat er ook een deftige score te noteren viel. 29-34. Toch opvallend dat de pivots opnieuw moeilijk tot scoren kwamen ondanks hun inzet. Mogelijks is de keuze om keihard te verdedigen en bijgevolg wat minder frisheid de reden dat het aan de overzijde allemaal wat minder secuur oogt.
SPANNEND TOT HET EINDSIGNAAL
Het derde kwart, dat vorige week nog het beste was, bleek nu een echt gedrocht. Amper 7 schamele puntjes kwamen uit de bezoekende shothanden. Meer hadden de Ieperlingen niet nodig om opnieuw in hun kansen te geloven. Voor de thuisploeg was het een duel van levensbelang maar ook KwadrO kon een zege gebruiken om met vertrouwen naar boven te kunnen zien. Met 45 -41 na drie kwart match was er nog behoorlijk wat werk te doen. Gelukkig herpakte Helios zich onder het commando van Stef Van Hoed en een sterk afsluitende Pieter De Lange, die aan een sterke periode bezig is. In de laatste minuten gingen de vrijworpen wel binnen en de sterke defense deed de rest. Met 61 tegenpunten gemiddeld na 8 matchen staat er een stevig fundament maar om echt los te komen zal vlotter scoren toch nodig zijn. Mogelijks zorgt de gemoedrust die de 4 op 8 ongetwijfeld geeft er voor dat het allemaal wat begint te lopen. Negatief is dan weer dat Thieu Troubleyn in de laatste minuut een nieuwe spierscheur opliep en weer voor enkele weken aan de kant staat.
VOORZUITZICHTEN
Op VRIJDAG 30 oktober wordt gebekerd op reeksgenoot Erpe Mere. Zonder Thieu en Anthony (hopelijk de laatste partij die hij mist) zullen anderen moeten opstaan om uitschakeling te vermijden. Hoopgevend is dan weer dat Helios KwadrO zelden verliest in het weekend van het mosselfestijn. Hopelijk profiteren veel Heliosfans van deze opportuniteit in afstand om hun favorieten ook eens uit aan het werk te zien en er een typisch Heliossfeertje van te maken.