ERPE -MERE 89 - HELIOS KWADRO 74

BEKER VAN OOST – VLAANDEREN
GEHANDICAPT HELIOS KWADRO A METEEN UITGESCHAKELD
ERPE MERE A – HELIOS KWADRO A 89 – 74
De bezoekers dienden zich voor deze korte verplaatsing aan zonder Thieu Troubleyn (hamstrings) en Anthony Vervisch (herneemt dinsdag). Mere was zo vriendelijk in te gaan op de uitnodiging van Helios Kwadro om op vrijdag te spelen zodat het jaarlijkse mosselfestijn perfect kon georganiseerd worden. Het zou het enige cadeau van Mere blijken….
Zottegem startte met Bart Vandermeersch op de spelverdeler want Arnaud Troubleyn kon wegens een heupblessure de ganse week niet trainen. De match begon slordig maar gelijk opgaand. Maar omdat het vizier van de thuisploeg wel op scherp stond en dat van Helios overduidelijk niet dienden de bezoekers al vrij snel de rol te lossen. 27-16 na 10’. Minstens even erg was dat Arnaud al na 1’ het veld diende te verlaten. De heup was duidelijk nog niet klaar.
De uitblinker van de laatste weken Didi Verstraete vond zijn draai niet en een door het uitvallen van Arnaud aangeslagen Helios, incasseerde een 16-0 waardoor na 17’ een onwezenlijke 51-22 op het bord stond. Opvallend dat de ex- Heliossers Omar en Stijn Roels bij de thuisploeg een uitblinkersrol vertolkten. Een opflakkering van Stef Van Hoed en Pieter De Lange zorgde voor een iets redelijker 53-31 ruststand. Opvallend Kwadro incasseerde de laatste 2 competitieduels respectievelijk 45 en 51 punten. Vrijdag dus 53 op 1 helft. Dit onderstreept de rol van de Troubleynbrothers op de baldrager.
KWADRO KNOKT ZICH TERUG
Wat een overbodige tweede helft leek te gaan worden zorgde toch nog voor opwinding. Het duo Stef en Pieter kreeg steun van Bart en een plots onder beide ringen erg dominante Domien de Somer. Dat Mere er niet gerust in was bleek aan de plotse intensiteit van de match. Nadat Pieter een terechte vrijwillige fout kreeg, pakte de thuisploeg 2 technische en 2 vrijwillige fouten. Vedette Thomas Vandevondel mocht zich meteen gaan kleden maar had bij 75-65 met een drive + bonus wel de remonte van Helios gestopt. Maar wat als de voorafgaande loopfout wel gefloten was? Gedane zaken nemen geen keer. De veer bij de blauwen was gebroken en de match kabbelde rustig naar zijn einde.
VOORUITZICHTEN
Op die manier kende de beker wel een erg kort verloop. Nu volgen 2 thuismatchen. Op 7 november Hasselt en op 11 november ook om 20u30 een absolute topaffiche tegen Oxaco tweede in tweede Nationale. Dit in het kader van de Beker Van Vlaanderen. Dat dit een galamatch is mag blijken uit het feit dat amper 3 weken geleden deze ploeg in de Beker Van België slechts met 91-93 de duimen hoefde te leggen tegen het grote Okapi Aalst .
De match wordt voorafgegaan door Helios Kwadro B tegen Meetjesland in het kader van de Beker Van Oost Vlaanderen (18u45). Voor Thieu komt de match minstens een week te vroeg. Duimen maar dat we Arnaud en Anthony recupereren.