HELIOS KWADRO A 67 – OXACO A 76

HELIOS KWADRO A 32 MINUTEN EVENKNIE VAN TOP TWEEDEKLASSER

We hoeven het niet onder stoelen of banken te steken, Helios zag zwaar op tegen deze midweek opdracht. Wat een galamatch moest worden werd door de vele blessures en de zware thuisnederlaag tegen Hasselt plotseling een welhaast onoverkomelijke berg.
Kwadro miste Arnaud Troubleyn, die 37’ met de B’s speelde en met wie men geen enkel risico wou nemen na zijn spierblessure. Bart Van Der Meersch ontbrak met een ontsteking aan de elleboog. Anthony Vervisch en Thieu Troubleyn zaten wel op de bank maar sukkelen nog steeds met de naweeën van respectievelijk een enkel- en een harmstringblessure. Motto was dan ook voor één keer schade beperken en niet afgaan.
Pieter-Jan Van Robaeys (PJ)werd opgevist uit de B-ploeg en mocht zelfs starten. Hij deed het ronduit schitterend en een bom van Pieter De Lange en een drive van Pieter–Jan zetten surrealistische 15-0 op het bord. De grote Juventusdagen (remember Black Boys en Maes Pils Mechelen in het jaar 1976) leken even terug. Maar natuurlijk lieten de Antwerpenaars niet begaan en onder impuls van Nick Celis (niet de oudste van juwelier Jan maar wel vorig jaar nog stevige ereklasser bij Limburg United) terroriseerde de thuisploeg met drives en vooral bommen. Bij 19-16 na 7’ leek het dan ook dat de voorgift na het eerste kwart al foetsie was. Een ronduit schitterende Stef Van Hoed en de ingevallen Didi Verstraete (net als Van Robaeys ook al met een overigens gewonnen B match in de benen) wilden niet plooien via tussenstanden als 28-21, 39-28 had Helios aan de rust nog steeds de leiding. 41-38.
Dat was niet afgaan maar ferm meespelen.
GEBREK AAN WISSELMOGELIJKHEDEN DOET HELIOS KWADRO TOCH PLOOIEN
Coach Simon Castelain had in de eerste helft dan toch Mathieu het veld opgestuurd om de doodvermoeide PJ wat rust te gunnen. Maar het was diezelfde PJ samen met hetzelfde duo Stef en Didi die de Helios bij 50-42 deed kraaien van de pret. Het gebrek aan wisselmogelijkheden liet zich evenwel voelen en ondanks het berewerk van Tim Batjoens, Domien De Somer en Mathias Seghers kropen de bezoekers tot op 1 punt na drie kwart wedstrijd. 54-53.
Inmiddels had de Helioscoach ook Anthony in de strijd gegooid maar het was Matthieu die Helios een laatste keer op voorsprong knalde 56-55 in de 32’. De grootste bezoekende voorsprong kwam bij 61-72 in de 37’ maar een werkelijk bewonderenswaardig Helios prutste zelfs van die kloof nog enkele punten af. De thuisploeg pakte de tal opgekomen fans in en schonk zichzelf een welgekomen boost aan vertrouwen. Pluim van de match gaat naar PJ om zijn schitterende prestatie op een zoveel hoger niveau en Stef van Hoed die met 19 punten KwadrO-topschutter werd.

Helios KwadrO B 86 – WAASLAND A 64 (Beker van Oost-Vlaanderen)
Met in de 8ste finales een thuismatch tegen Houtem als wortel plooide Helios Kwadro B (zonder Maarten VD Sypt, Brecht Heyman, Pierot Janson en Bob Diakanda) speelde Helios het 1 reeks hoger geklasseerde Waasland op een hoopje.
Voor deze nieuwjaarsmatch (3 januari) zal KwadrO allicht Marten, Bob en Brecht recupereren maar voor de ongelukkige Pierot zit na een dubbele achillespeesoperatie het seizoen er al op.