Helios KwadrO 74 - Erpe-Mere 51

HELIOS KWADRO A VEEGT VLOER AAN MET MERE
HELIOS KWADRO A – ERPE MERE A 74-51
Na de mindere prestatie op Gistel was KwadrO in deze derby belust op revanche. In de loop van de week bleek dat Tim Batjoens door een scheurtje in de kuit uit was voor de rest van het kalenderjaar. Ook Bart Van Der Meersche kon omwille van de elleboog nog steeds niet hervatten.De B ploeg die Gentson verpletterde (86-57) gaf alvast het juiste voorbeeld.
Helios stratte het sterkst onder impuls van de Troubleynbroers en Domien De Somer en na een 7-0 vluchtte de bezoekende coach al in een time out. Dat leek aanvankelijk te renderen maar omdat de beste verdediging van de reeks nog eens present was liep Helios na 11-8 via 16-12 na kwart 1 toch verder uit om in de eerste helft maximaal te leiden met 39-26. De imbreng van Pieter De Lange was hierin beslissend. Enkele mindere momenten (valverliezen en slechte shotselectie) lenen de bezoekers weer in de match te brengen maar een nom van Matthieu zorgde toch voor een leuk rustgevoel. 36-27
IJZEREN DEFENSIE BELET MERE 6’ TE SCOREN
Met zo’n rutscore kan je twee kanten uit. Of Helios komt het best uit de startblokken en dan heb je mogelijks een beslissende kloof of het is omgekeerd en de match kan herbeginnen. Het eerste scenario tekende zich af. KwadrO leek in defense nog een tandje bij te steken en legde de halve Aalstenaars gedurende 6’30” volledig het zwijgen op. Bij 48-27 leek de match dan ook gespeeld. Aanvallend teerde de thuisploeg op het trio Pieter, Stef Van Hoed en de nu volledig losgekomen Didi Verstraete. Deze laatste deed zijn rumoerige tegenstander alle kleuren van de regenboog zien. Kwadro liet zich niet meer verontrusten en coach Castelain kon voor het eerst sinds lang aan applausvervangingen denken. De nog steeds niet volledig herstelde Anthony Vervisch kreeg aldus supplementaire rust. Zo begroette een enthousiaste de Heliosaanhang het debuut van Bob Dikanda. Een alléhoop met zijn maatje van de B ploeg Arnaud mislukte nog net maar luttele seconden later zette onze talentvolle junior Bob met een halve afstandshotje toch zijn naam in de Hlioskronieken. Hopelijk een eerste stap voor veel meer.
Helios KwadrO A sluit de heenronde af met een veilige 6 op 13 maar had op meer gehoopt. De vele blessures zijn een verklaring. Aan de spelers om in de terugronde te bewijzen dat ze klopt.

de B ploeg wint ook hun match tegen gentson 86 - 57, proficiat jongens