Helios KwadrO 95 - Borgerhout 75

HELIOS KWADRO A KENT WEINIG MOEITE MET HEKKENSLUITER EN GAAT OP ELAN DOOR
HELIOS KWADRO A – GEMBO B 95-75
Winst tegen de jonge mannen uit Borgerhout zou beantwoorden aan de logica en zou zo goed als zekerheid geven op een verlengt verblijf in 1ste Landelijke. Niet dat er iemand in de club daaraan twijfelt maar het is een leuk gevoel om zo snel op het jaar al te weten waar de toekomst ligt.
KwadrO liet van meet af aan de bezoekers niet in de match komen onder impuls van een sterk pivot duo Domien De Somer en Tim Batjoens en stoomde meteen door naar 10-2. Toen de bezoekers in zone kropen drukte Mathieu Troubleyn met 2 bommen meteen ook deze illusie de kop in. Na 10 droomminuten, zowel aanvallend als verdedigend, stond de twintiger 26-6 al op het bord want ook Stef Van Hoed en Pieter De Lange hadden dan al hun duit in het zakje gedaan.
Coach Simon Castelain ging dan ook aan het roteren en liet op uitzondering van Anthony Vervisch, wel op de bank maar nog niet getraind, iedereen ruim minuten pakken. PJ Van Robaeys die de vrijdag op training uitgevallen Arnaud Troubleyn verving, Mathias Seghers, Didi Verstraete (goed voor 2 bommen) en Bart Vandermeersch gingen aanvankelijk op het elan door en snel werd een maximale voorsprong van 24 punten bereikt 36-12. Daarvan schoten er bij de rust nog 20 over. (46-26).
KNAPPE 4 OP 5 VOOR HELIOS KWADRO
Helios startte ook het derde kwart met de bankzitters maar zoals zo vaak sloop er concentratieverlies in de ploeg en waren de eerste reacties van ongenoegen te horen op de nochtans in carnavalstemming en –outfit vertoevende aanhang. Ook de Mascotte de “Jo van KwadrO” kreeg er niet meteen de stemming weer in. Helios bleef wel scoren met enkele mooie acties van Thieu en passenspel tussen de twee pivots Mathias en Tim maar veelvuldig balverlies en vooral een al te lakse defense zorgden na kwart 3 voor 67-50.
Coach Simon Castelain had het begrepen en jaagde er opnieuw het vuur in maar dat lukte aanvankelijk maar gedeeltelijk en bij 73-61 met nog 7’ te gaan kregen de bezoekers tot hun eigen verbazing weer wat hoop. Een nieuwe reeks bommen van Pieter en Stef en vooral wat meer inzet in defense ontnamen die evenwel even snel. Nog wat leuke fastbreaks sloten de match af met opnieuw die 20 punten kloof op het bord.
De volledige Heliosfamilie kon met een bijzonder leuk gevoel 2016 en de carnavalsnacht in. Met een 4 op 5 sinds 1 december is Helios inmiddels opgeklommen tot plaats 7 in het klassement. Vermoedelijk recupereren de Zottegemenaars Anthony Vervisch en Arnaud Troubleyn en kan voor het eerst op volle sterkte voor een vierde opeenvolgende zege gegaan worden. Aan Bart, Anthony en Mathias om de confrontatie tegen hun ex- ploeg Sgolba, dat ging stunten op Wilrijk, binnen de groep te doen leven. Een nieuwe zege zou meteen ook de 4de uitzege betekenen en meteen het jarenlang oude uitcomplex wat verdrijven. Opgepast de match is op zondag.