AALTER 75 - Helios KwadrdO 62

GOEDE REEKS GESTOPT IN SLOTKWART
SGOLBA A – HELIOS KWADRO A 75-62
Een voor het eerst sinds lang (Vervisch blesseerde zich op 4 oktober) voltallig Helios probeerde in deze derby haar uitstekende vorm te bevestigen. Onder impuls van een zeer sterke Thieu Troubleyn (10 van de eerste 16 punten) en een met goeie pivotmoves uitpakkende Tim Batjoens liep KwadrO na 8 minuten weg naar 10-18. Wat concentratieverlies en minder overtuigende invalbeurten maakten dat het eerste kwart afgesloten werd bij 14-18.
De thuisploeg maakte 20-22 maar onder impuls van nu Arnaud Troubleyn en Stef Van Hoed liepen de blauwen opnieuw weg 20-27. Maar dan ontbond bij de thuisploeg Plasman zijn duivels en met 5 bommen waarvan 4 in het tweede kwart bracht hij zijn ploeg op en over de bezoekers. 30-29. BIJ 36-31 leek het echt mis te gaan maar aan de rust bij 38-35 was alles nog mogelijk. Opdracht nummer 1 voor het tweede bedrijf, Plasman aan banden leggen.
14 – 0 FATAAL TEGEN ENTHUISIASTE THUISPLOEG
Stef Van Hoed was de joker die coach Simon Castelain uit zijn hoed toverde om het Aalterse te zware maar zeer secure shotmachien uit te schakelen. En na 41-37 lukte dat wonderwel want onder impuls van vooral Arnaud liep KwadrO een derde keer weg. 43-49. De lokale coach zocht zijn heil in een time out want Plasman zat volledig in de (grote) zak van Stef. En het zag er nog beter uit want ook de nieuwe strategie om het inside te proberen faalde want Stef trakteerde zijn West Vlaamse “vriend” op een blockshot van formaat.
Helaas bleek de Zottegemse hoop ongegrond want 4 kansen om de kloof nog te vergroten werden vergooid (letterlijk) en via 49-49 na 3 kwarts ging het naar 57 -49 waarna Thieu met een bom de ban brak. Een 14 nul dus die KwadrO dat nu volledig in de greep van de Sgolbazone zat niet meer te boven kwam. Didi ging finaal nog aan het scoren maar het spreekwoordelijke kalf zat in de bevroren beken en Zottegem mag zich volgende week tegen het sterke Tongeren herpakken. Een ruime kern is een troef maar dan alleen als iedereen van de kern bij de zaak is en blijft.De B ploeg verliest ook van AALTER met 81-51

Wedstrijden voorbije week

  • 18/05/2019

  • G12 Oost-Vldrn Prov. B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0

  • J16 Land. Min R2 B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0