Helios KwadrO 77 - Tongeren 81

DAME FORTUNA KIEST VOOR BEZOEKERS
HELIOS KWADRO A – TONGEREN A 77-81
De beslissing over deze goeie, spannende match viel in de absolute slotfase. Met wat geluk of eerder ongeluk voor Helios trok het sterke Tongeren uiteindelijk het laken naar zich via uitblinker ex eersteklasser Soevereyns.
Kwadro strarte als een sneltrein en wou blijkbaar de nederlaag van Sgolba meteen uitwissen. Uitblinker langs beide zijden van het terrein was Domien De Somer. Niet alleen legde hij de absolute topscorervan de reeks aan Soevereyns aan banden bovendien gooide hij uiterst secuur een 3 op 3 binnen. Gesteund door een sterke Thieu Troubleyn zorgde dat voor 14-6. Maar KwadrO was collectief top want ook Stef Van Hoed, Arnaud Troubleyn en Tim Batjoens scoorden. Maar Tongeren heeft zoveel kwaliteit dat het via Proesmans na het eerste kwart al opnieuw in et zog zat van de thuisploeg. 21-18
Bij 25-26 namen de nazaten van de Eburonen het over van Helios maar dat liet niet begaan en met nu Pieter De Lange, Didi Verstraete en Mathias Seghers aan het kanon bereikten de blauwen een maximale 36-29 voorsprong. Aan de rust schoten er daarvan nog 4 over. 41-37 mede door een spectaculaire dunk van Domien die daarbij gelukkig zonder erg een spectaculaire val maakte.
ZEER VEEL KWALITEIT
Helios had veel gegeven en dan al zeker Arnaud en Didi die al een pak minuten met de B’s op hun teller hadden. Coach Simon moest dan ook sterk schaken met zijn kern om de intensiteit hoog te houden want de minste verzwakking en Tongeren sloeg toe. Bij 50-58 via een nu losse Soevereyns leek de match beslist maar een erg veerkrachtig KwadrO sloeg terug en via 59-57 ging het naar 57-61 na drie kwart match. Thieu en Stef Van Hoed hadden inmiddels de uitblinkersrol van Domien overgenomen. Bij 59-66 dreigde het opnieuw fout te gaan maar Thieu zorgde met steals en vrijworpen dat ook die kloof opnieuw gedicht werd en bij 72-71 had de thuisploeg opnieuw de leiding in echt een supermatch. Allicht de beste van het ganse seizoen. Na enkele betwistbare fases, maar zo zijn er wel vaker in de slotfase, zette Tongeren van op de vrijworplijn de 74-77 op het bord. Het zat nu echt niet mee voor Helios dat in 1 en dezelfde fase 3 tip ins uitdagend over de ring zag rollen. Toch had Helios nog zicht op de verlengingen want met nog 20” te gaan mocht de bal ingegeven worden in het aanvallende vak. Helios wachtte evenwel iets te lang althans de 19 jarige erg beloftevolle ref een meteen was de kans op een stuntzege weg tegen Tongeren dat dit seizoen slechts 1maal uit verloor en dan nog bij hekkensluiter Gembo.
Te vermelden nog dat jeugdtalent Noah Van Waeyenberge, net 16 geworden, voor het eerst in de kern zat maar door het scoreverloop nog eventjes moet wachten op zijn echt debuut.
Volgende week volgt een nieuwe topper bij leider Bornem. Als KwadrO hetzelfde niveau kan halen hangt er mogelijks sensatie in de lucht.

onze jongens van de B ploeg verliezen ook hun match tegen Erpe -Mere ( 83-88 )