Bornem 61 - Helios KwadrO 52

Een verplaatsing naar de titelkandidaat nr 1, die nog maar drie nederlagen leed, is zeker geen pretje, maar Helios KwadrO trok met een gevoel van "elke match moet gespeeld worden" naar de leider. Op vrijdag vond trouwens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats in de garage Van Geert Van Den Bossche, waar voorzitter Peter De Coninck en ondervoorzitter Lode Van De Keere nog eens benadrukten hoe belangrijk het in huidige tijden is om op mensen te kunnen rekenen die hun engagement op diverse manieren aan de club betuigen. Aan de afwezigen op de receptie ook op deze manier : onze welgemeende dank !

Helios KwadrO kon opnieuw op een volledig herstelde Anthony Vervisch beroep doen, enkel Bart Van Der Meersch ontbrak met een elleboogblessure.
Spelers en supporters waren zwaar onder de indruk van het aantal toeschouwers en de ambiance van deze titelkandidaat, maar dan in de omgekeerde betekenis: ambiance was er totaal niet en aantal toeschouwers ongeveer 45 !
De bezoekers waren alvast niet onder de indruk van de leiders die het zeer moeilijk hadden met de gezond agressieve defensie, maar scoren was een groot probleem. Stand na 1e kwart: 12-8. In het 2e kwart zelfde spelbeeld, gelukkig met een beter afwerkende Tim Batjoens. 20 sec voor de rust was de stand 25-23 met nog één bezoekende aanval en de hoop met een voorsprong de rust in te gaan. Twee driepunters van Bornem na balverlies hadden echter het omgekeerde effect: rust 31-23.
Na de rust begon vooral Anthony Vervisch vlot te scoren, jammer genoeg de enige bezoeker die bij shot was. De wedstrijd bleef echter gelijk op gaan, maar omdat Bornem het wapen van de driepunter wel in hun rangen had, werd aldus het verschil gemaakt. Einduitslag 61-52.
Scoorden voor Helios KwadrO: Seghers 2, Batjoens 10, Vervisch 15, Verstraete 6, De Lange 2, M. Troubleyn 7, Van Hoed 6, De Somer 2, A. Troubleyn 2
Volgende wedstrijd: Helios KwadrO A - Rapid Langemark op 13/02 om 20u45

Goed nieuws kwam er zondag vanuit Temse, waar Helios KwadrO B een zeer belangrijke overwinning haalde tegen een rechtstreekse concurrent in de rangschikking in 1e provinciale: Scheldejeugd Temse - Helios KwadrO B eindigde op 64-75.
Scorelist: Troubleyn 15, Soldo 13, Vander Stichele 4, Verstraete 33, Ryde 3, Dikanda 1, Van Moerlooze 2, Larosse 4
Volgende wedstrijd: Helios KwadrO B- Feniks Gent op 13/02 om 18u45

Helios C verloor op Modu Destelbergen met zware cijfers: 70-34, zo werd een einde gemaakt aan een reeks van drie overwinningen.
Volgende wedstrijd: Helios KwadrO C- Assenede B op 13/02 om 16u45