Helios KwadrO 82 - Langemark 69

VERSCHROEIENDE START ZET HELIOS KWADRO A OP ROZEN

HELIOS KWADRO A – LANGEMARK A 82 – 69

Met 4 ploegen op dezelfde achtste plaats was dit een ideale gelegenheid om het klassement wat op te poetsen. De B ploeg had alvast het goede voorbeeld gegeven door leider Feniks Gent met 74-65 kansloos naar huis te sturen. Dit na een knalstart waarbij de leider volledig werd weggeblazen. Getuige de 31-10 na geen 8 minuten. Onheilspellend was dan weer dat KwadrO A in de heenmatch met 57-45 aanvallend zowat haar slechtste prestatie van het seizoen neer zette. Keerzijde van de medaille ook dat Arnaud Troubleyn en Didi Verstraete bijna 40’ op het veld stonden in de B match.

Copy/past moet coach Simon gedacht hebben en na een quasi perfect eerste kwart met bommen van Thieu (2) en Arnaud Troubleyn en Stef Van Hoed en vooral een ondoordringbare defense stond het 29-10. Het bordenwerk van Tim Batjoens en Domien De Somer zaten er voor veel tussen dat de West –Vlamingen alleen via driepunters en drives van hun sterke guard wat konden tegen doen. Dergelijke intensiteit kan je nooit aanhouden weet het kleinste kind, zeker niet als je zoals Arnaud al een match gespeeld hebt. Langemark kwam dan ook terug en via bommen zelfs iets te snel. Bij 29-18 was dan ook duidelijk dat de match niet gespeeld was. Bij 39-32 werd het zelfs bangelijk maar met nog een bommetje zorgde kapitein Thieu toch voor een tienpuntenkloof aan de rust. 42-32

DEBUUT NOAH VAN WAEYENBERGE

De blauwen waren wakker na de rust en met nu Mathias Seghers en Didi op de pivot kwam Langemark nooit onder de 10 punten. Integendeel het verschil varieerde doorlopend tussen de 12 en 16 punten. Met nog 3’ te gaan in het derde kwart werd de stemmige Helios getrakteerd op een feel good moment. Jeugdtalent Noah Van Waeyenberge vierde 24 dagen na zijn 16de verjaardag zijn debuut. Door het spelverloop duurde het nog vervelend lang vooraleer hij de stoel mocht verlaten maar met nog een minuut te gaan was het eindelijk zo ver. Een moment waarop de Heliosjeugd al enkele weken zat op te wachten.

Via een pak assists van Pieter De Lange, een scorende Mathias Seghers en nieuwe shots van Thieu en Stef Van Hoed kwam KwadrO nooit meer in de problemen en coach Simon kon zich de luxe veroorloven om Noah de volledige match te laten staan. Tot scoren kwam hij niet , hoe graag iedereen in de zaal hem dat gegund had. Twee vrijworpen in het slot toonden aan dat zelfs koele kikkers bij zo’n debuut niet ongevoelig blijven. Maar het deksel is nu van de ketel en vanaf nu volgt de nog lange weg naar een vaste plaats in eerste Landelijke. Helios won uiteindelijk met 13 punten en is daardoor zelfs licht positief in de onderlinge duels.

Volgende week volgt de verre verplaatsing naar Turnhout. In de thuismatch waren de Kempenaars geen partij 70-45 maar inmiddels bewezen ze dat ze thuis moeilijk te pakken zijn en prijken ze met evenveel overwinningen naast Helios in het klassement.