Helios KwadrO 67 - Okapi Aalstar 44

Beker van Oost-Vlaanderen U16 (miniemen).

U16 BBC HELIOS KwadrO ZOTTEGEM BEKERT VERDER IN OOST-VLAANDEREN.

In de tjokvolle stedelijke sportzaal Helios, kregen de landelijke miniemen van Crelan Okapi Aalstar een zeer warm onthaal. De jongens van BBC Helios KwadrO Zottegem en hun supporters waren duidelijk niet van plan om na twee verloren bekerfinales in deze kwart finale van de Oostvlaamse beker nog eens het onderspit te delven tegen zwarte beest Aalst. Iedereen was er klaar voor en zeer gemotiveerd om een en ander recht te zetten.
In het eerste quarter nam Van Doorselaere defensief, maar met vier korven op rij zeker ook aanvallend, het voortouw. Van Roy heerste voor Okapi onder de ring en Du Bois gooide een paar zuivere shots binnen maar konden niet verhinderen dat De Weer en Van Waeyenberge voor een eerste kloof zorgden (16-12).
Diezelfde beresterke De Weer maar ook Van Waeyenberge N gingen in het tweede quarter door op hun elan. Het systeem draaide en ondanks een kleinere bank wegens afwezigheid van Diependaele (buitenland), Van Waeyenberge W (ziekte) en Kiekens & Lambrecht (gekwetst) wist coach Matthieu Troubleyn met goede wissels de fysieke paraatheid te handhaven en mogelijk foutenlast te spreiden. Aalstar kon hier niet echt iets tegenover stellen zelfs niet dankzij een driepunter van Mark of de vrijworpen van Dean. Het was invaller De Vuyst die met een aanvallende rebound de stand aan de rust voor BBC Helios KwadrO Zottegem op 33 tegen 24 bracht.
De derde quarter kon Crelan Okapi Aalstar nipt wel binnen halen (41-34). Dean werd wat trefzekerder onder de ring maar slaagde er echter niet in om de kloof te dichten. Als Van Waeyenberge, terug van de bank, al niet zelf scoorde, wist hij het spel evenwichtig te verdelen zodat Claeys en Delboo konden afwerken.
De thuisploeg verzwakte niet. Integendeel begonnen zij met dezelfde gretigheid aan de laatste quarter als bij het wedstrijdbegin. Het waren Van Doorselaere met twee lay ups’ en Delboo met twee bommen die de wedstrijd in een definitieve plooi legden. Allen Van Roy wou bij die van Aalst niet inbinden maar kreeg te weinig steun om het tij nog te keren. Van Steerthem bracht de eindstand op 67-44.
Een oververdiende overwinning voor BBC Helios KwadrO Zottegem en vooral een flinke waarschuwing voor BBC Jeugd Gentson als zij deze jongens willen stoppen op weg naar de finale in Aalter op 08/05/2016…

Delboo 0-0-3-6 De Weer 4-11-0-4 Boury 0-0-0-0 Van Waeyenberge 4-4-2-6
Van Doorselaere 8-0-0-4 Claeys 0-0-3-2 De Vuyst 0-2-0-0 Van Steerthem 0-0-0-4