Turnhout 86 - Helios KwadrO Zottegem 69

UITSLUITING ZET KEMPENAARS ONDER STOOM
TURNHOUT A – HELIOS KWADRO A 86 -69
Met elk 9 overwinningen op de teller beloofde dit treffen een evenwichtig verloop te kennen. De bezoekers konden zich optrekken aan de ruime thuiszege 70-45 maar de thuisploeg had na vier opeenvolgende zeges vertrouwen te koop.
De oude sporthal van het plaatselijke college zag af van de regen met een lek tot gevolg waardoor in de breedte op een klein terrein gespeeld werd. KwadrO trok zich daar weinig van aan en liep 2-6 uit. De volgende fase verliep gelijk opgaand maar drie opeenvolgende korven van Stef Van Hoed werden geneutraliseerd omdat Helios de nodige problemen had om de twee thuistorens van de ring te houden. Omdat hun 2m07 grote Kroaat net voor het einde van kwart 1 een bom lukte ging KwadrO met achterstand bezinnen. 18-14.
Zottegem was allerminst geïntimideerd en speelde haar sterkste wapen uit nl. de defense. De thuisploeg kon 6’ geen veldkorf scoren met 20-27 tot gevolg. Helios zou er spijt van krijgen dat het hiervan niet meer profiteerde want toen Turnhout opnieuw ging scoren werd de kloof gedicht maar na 30-29 leidde KwadrO aan de rust via korven van Arnaud en Matthieu Troubleyn en Didi Verstraete toch opnieuw met 34-37. Zeer negatief gegeven was wel dat van de 6 gefloten bezoekende fouten er 4 op naam van topscorer Didi stonden.
FYSIEK SPEL NEKT BEZOEKERS
De tweede helft begon zoals de eerste en na een lucky bom van Thieu op de buzzer leidde Helios opnieuw met 36-40. De volgende aanval kookte het potje van de Balkanboy evenwel over. Na een slag aan Mathias Seghers en een forse duw aan Domien De Somer die zijn ploegmaat ter hulp kwam kon hij inpakken met 2 vrijwillige fouten. Gezien de dreigementen die hij er nog bovenop gooide aan zowel Mathias als de refs kwam hij bijzonder goed weg. Het klaarblijkelijke voordeel bleek evenwel een nadeel want de thuisploeg bulkte plotseling van energie. De refs floten begrijpelijker wijze plots veel korter en het regende fouten. Helios liet zich intimideren en bij 64-52 op het einde van kwart drie leek de match gespeeld. KwadrO kreeg in dat derde kwart 30 punten binnen, tegen 34 in de ganse eerste helft. Na 3’ in het vierde kwart was er bij 71-64 via een moedige Thieu Troubleyn opnieuw hoop maar na een lokale time –out doofde de Helios kaars volledig. Niets lukte nog en in een dampende sfeer werd uiteindelijk nog een vrij dikke nederlaag geleden. Met de komst van voorlaatste Iebac Ieper krijgt Zottegem een kans om zich te herpakken en te bevestigen dat in het weekend van het eetfestijn altijd wordt gewonnen.