Helios KwadrO 79 - Wilrijk 71

STERK HELIOS KWADRO A NEEMT REVANCHE VOOR HEENMATCH
HELIOS KWADRO A – WILRIJK 79 – 71
Helios kon op volle sterkte de sterke Antwerpenaars in de ogen kijken. Na de zware nederlaag uit de heenmatch waar Helios zich in het laatste kwartier mentaal zwak toonde was een rechtzetting nodig. De start beloofde evenwel weinig goeds 0-7 maar een sterke Tim Batjoens herleidde met 5 opeenvolgende punten tot 5-7. Opvallend was in de eerste helft dat de bezoekers Helios pijn deden met hun afstandshot, waaronder nogal wat driepunters en dat het weerwerk van KwadrO telkens kwam via drives en fastbreaks. Mathieu Troubleyn, Tim Batjoens en de van de bank komende Didi Verstraete hielden op die manier de thuisploeg in de match maar het was Stef Van Hoed die on the buzzer bijzonder koelbloedig KwadrO met een kleine voorsprong de rust in stuurde. 38-36. Het zou de voorbode zijn van een bijzonder sterke tweede helft van Stef.
STEF EN MATTHIEU KRIJGEN BEZOEKERS KLEIN
Leidden vooral de bezoekers in de eerste helft dan was het na de rust omgekeerd. Mathias Seghers stond nu op de 5 naast Tim en zorgde met twee shotjes voor extra vuurkracht. De uitblinkers van de avond die de Antwerpenaars naar lucht deden happen waren Stef en Matthieu. Hun kanon stond nu wel goed afgesteld en beiden wierpen er een aantal bommen in. Omdat ook Arnaud Troubleyn en Tim geregeld scoorden werd het voor de tegenstander te veel. KwadrO sloeg een kleine kloof van 8 punten en dit kregen ze niet meer gedicht.
Mooie zege van de blauwe garde die op die manier haar plaats in de middenmoot bevestigd en de symbolische prijs van eerste Oost-Vlaamse ploeg (voor Sgolba Aalter en Erpe-Mere) in eerste Landelijke voor het grijpen heeft. Hopelijk mogen we volgend jaar op enkele extra Oost Vlaamse ploegen rekenen. Die kans zit er met Baasrode dat mogelijks degradeert en Ronse, Hansbeke en Oudenaarde die nog in aanmerking komen voor promotie wel degelijk in.
VOORUITZICHTEN: na een weekje rust wacht de zware verplaatsing naar het derde geplaatste Brugge waar Helios het doorgaans lastig heeft maar wie weet nemen ze een snipperdag zoals hun collega’s voetballers zondag.

Ook onze jongens van de B-ploeg winnen ook hun match.
Proficiat aan iedereen.