Helios KwadrO 80- Gistel Oostende 58

AFSCHEID VAN ICONEN IN SCHOONHEID
HELIOS KWADRO A – DUVA FRUIT B 80-58
Tegen haar gewoonte in maar gedwongen door de omstandigheden ondergaat Kwadro volgend jaar een serieuse face lift. Maar liefst 5 spelers uit de A kern stoppen al dan niet volledig en/of defintief. Matthias Seghers en Bart Vandermeersch verlaten de club maar hebben nog geen bestemming. Stef Van Hoed neemt na vijf seizoenen Helios een sabbatjaar om zich op zijn beroep en bouw toe te leggen. Maar het meest applaus was er zaterdag voor twee echte boegbeelden van Helios Pieter De Lange en Thieu Troubleyn. Pieter speelde sinds de fusie voor Helios (13 jaar) en mag zich de architect van de huidige jeugdwerking noemen. Hij gaat vanaf volgend seizoen de B ploeg versterken en Thieu, huidige en toekomstige jeugdcoördinator van de hoge ringen en jeugdtrainer , stopt met spelen in topvorm omdat zoals hij het zelf zegt zijn lijf op is. Hij speelde 10 seizoenen voor Helios. Hopelijk worden beiden niet al te vaak gemist.
Vervangers zijn Giel Eeckhout (Guard van Sgolba), Selim De Zutter(Forward van Gent Hawks) en de na 1 seizoen reeds terugkerende Stijn Roels. Arnaud Troubleyn en Didi Verstraete gaan na al die jaren niet meer dubbelen bij A en B en de 16 jarige Noach Van Waeyenberge maakt het plaatje “nieuwelingen “compleet.
In de eerste helft duldde een goed draaiend Zottegem Gistel nog in haar spoor. 42-40 aan de rust. De prestatie was collectief maar een pluim was er zeker voor Thieu en Arnaud en Tim Batjoens en Mathias.
OVERROMPELENDE TWEEDE HELFT
De tweede helft begon met een fluitrecital van de refs. Na amper 2 en een halve minuut stonden beide ploegen reeds met 5 fouten. Het beletten de blauwen niet vlot te scoren en de tegenstander compleet plat te leggen. Na 8 minuten scoorden ze amper 3 puntjes en na een maximale 60 -43 zorgde Arnaud er met een bom on the buzzer voor dat met 63-50 na drie kwart wedstrijd nog weinig twijfel over de zege was.
Maar de kustjongens genoten blijkbaar volop van het feest op de balkon want in het laatste kwart wachtten ze 8’ vooraleer de ban te breken. Na 80-52 vond Kwadro het welletjes en eindigde de lijdensweg van de 3de uit het klassement. Met een 0-6 werd de pil nog een beetje verguld.
MATCHBAL
Geschonken door Renault garage Van Twembeke uit Zwalm.
VOORZUITZICHTEN
Met de kortste verplaatsing van het seizoen bij Erpe Mere kan Helios zorgen voor het perfecte evenwicht, 13 zeges en 13 nederlagen. Tevens wordt dit een blij weerzien met Omar (stopt die nu echt op zijn 39ste) en kan Stijn Roels afgehaald worden. We durven hopen en gokken op een feestelijk afscheid voor de vetrekkers.
onze jongens van de b ploeg winnen ook hun match

Wedstrijden voorbije week

  • 18/05/2019

  • G12 Oost-Vldrn Prov. B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0

  • J16 Land. Min R2 B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0