Erpe-Mere 63 - Helios KwadrO 75

MOOI COMPETITIESLOT VAN HELIOS KWADRO A IN DERBY
ERPE MERE – HELIOS KWADRO A 63 -75
Jullie konden het vorige week al lezen, Helios Kwadro ondergaat volgend seizoen een grote facelift. Met 5 vertrekkers (om uiteenlopende redenen), 3 nieuwkomers en 3 halve nieuwkomers (uit B ploeg en jeugd) zal blijver coach Simon Castelain de voorbereidingsfase goed kunnen gebruiken. Je hoort vaak spreken over het jaar te veel. Maar bestaat het jaar te weinig ook? In het geval van kapitein Thieu Troubleyn (31 jaar)zou je durven denken van wel. De manier waarop die loopt te spelen na de aankondiging van zijn afscheid is ronduit indrukwekkend.
De zaal in Mere was voor deze gelegenheid bomvol gelopen met thuissupporters en Zottegemenaars want ook bij de thuisploeg viel er veel te vieren. Met Kevin Verhulst en coach Bart De Pauw stopten 2 boegbeelden maar de man die alle aandacht naar zich toe zoog was Omar Abdulkarim die er op zijn 39ste en na 5 jaar Helios en 6 jaar Mere mee stopte. Het mag duidelijk zijn dat hij bij beide ploegen een grote indruk na laat.
PERFECTE STEF VAN HOED OF TOCH NET NIET
Over de match zelf kunnen we redelijk kort zijn. KwadrO was te sterk. Terwijl Mere in de eerste 8 minuten enkel kon rekenen op punten van Vandevondel scoorden bij Helios Mathais Seghers, Stef Van Hoed en Arnaud Troubleyn bijna aan 100% waardoor coach Bart al na 4’, bij 2-13 diende te vluchten in een time out. Die leek redelijk te werken maar omdat ook Thieu nu de weg gevonden had en Anthony Vervisch op de buzzer een bom lukt stond het na het eerste kwart 16-23.
Leek KwadrO aanvankelijk op haar elan door te gaan 18-25 dan vocht de thuisploeg luid aangemoedigd door een pak Aalstenaars terug tot 24-27. Dichter kwamen ze evenwel niet want na 24-33 (3 op 4 van Tim Batjoens) volgde een 3 op 3 van Didi Verstraete en leek het pleit beslecht bij de rust 28-42.
FEESTEND DOOR TWEEDE HELFT
Leuk duel in het duel tussen Stijn Roels en Stef Van Hoed. Stijn beet aardig van zich af met onder andere 3 bommen en zijn handelsmerk, een steal, maar Stef had één van zijn dagen. Met 24 punten uit 10 shots waaronder 3 bommen, zonder misser speelde hij een perfecte partij was het niet dat hij in het slot 1 vrijworp miste. We vergeven het hem graag en zien nu al uit naar zijn terugkeer na een sabbatjaar of wordt het een sabbat half jaar? Als je zo kan basketten en 26 bent moet je het publiek niet al te lang op zijn honger laten.
Dichter dan 11 punten kwamen de halve Aalstenaars niet tegen een fysiek sterker, jonger en frisser KwadrO. Omar, Kevin, Stef en Thieu kregen hun oververdiende applausvervanging en daarna beleefde Helios nog een leuk moment. De 16 jarige miniem, Noach Vanwayenberge, scoorde van op de vrijworplijn zijn eerste 2 punten voor de A ploeg als wou hij zeggen. Thieu mag stoppen, hij heeft mij voldoende geleerd om het met succes over te nemen.
Door deze zege eindigt Helios net als vorig jaar met 13 op 26. Het seizoenseinde met 4 op 6 doet ons geloven dat er meer in zat zonder de blessures. Vooral Anthony werd lang gemist.
Dank aan alle eerder genoemde spelers die een belangrijk hoofdstuk in de Heliosgeschiedenis schreven. En….we zullen graag in de toekomst een titel schrijven met het woord come back.
Ah ja tot slot. De 2enige ongelukkigen waren de refs die een goeie match floten maar het na de 5de wedstrijdonderbreking op 53” van het einde na een nieuwe confettibom, duidelijk te laat vonden om carnaval te vieren.

Wedstrijden voorbije week

  • 18/05/2019

  • G12 Oost-Vldrn Prov. B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0

  • J16 Land. Min R2 B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0