Ploegvoorstelling

HELIOS KWADRO NEW LOOK - PLOEGVOORSTELLING
Net als vorig jaar vormde de toonzaal van KwadrO Zottegem, hoofdsponsor samen met garage Ford, Geert Van Den Bossche, het decor van de jaarlijkse ploegvoorstelling van Helios KwadrO Zottegem.
De insiders wisten al een tijd dat Helios - gedeeltelijk gedwongen weliswaar - een behoorlijke facelift onderging. Met Matthieu Troubleyn (stopt), Pieter De Lange (B ploeg), Stef Van Hoed (Sabbatjaar), Bart Vandermeersch (Bavi) en Mathias Seghers (?) verlaten maar liefst 5 kernspelers de A ploeg. De eerste 2 tellen samen meer dan 20 Helios seizoenen op hun teller. Ze werden dan ook zeer gemeend en hartelijk bedankt.
Da mannen die voor de zware taak staan om dit vijftal te vervangen zijn Giel Eeckhout (Guard Sgolba), Selim De Zutter (Forward Gent Hawks), Stijn Roels (Forward en na 1 seizoen terug van Erpe-Mere). Didi Verstraete en Arnaud Troubleyn beperken zich vanaf nu enkel tot de A ploeg. Ook zij werden geprezen voor al die jaren van dubbele shifts bij A en B.
De kern wordt vervolledigd met de blijvers Tim Batjoens, Domien De Somer en Anthony Vervisch.
De goede tellers komen zo al aan 8 spelers die zullen worden aangevuld met de aanstormende jeugd zoals Noah Van Waeyenberge en Bram De Weer (beiden van 2000 en eerstejaars kadet), Arthaud Veys en Aaron De Troyer (Juniors en overkomend van Gentson) en Jens Ryde, Felix De Vuyst en Arno De Moerloose (Juniors).
De A-ploeg blijft in handen van Simon Castelein (ondertussen ook al aan zijn 5de Heliosjaar toe), de B-ploeg wordt geleid door Joris Fontaine ook overkomend van Gentson.
Helios hoopt in dit overgangsjaar op een rustig seizoen en de doorbraak van één of meerdere van de beloftevolle jeugd.
De reeks is in ieder geval een stuk attractiever met 12 derbies tegenover 4 vorig jaar. Met Okapi B en Baasrode (beiden gezakt) en Hansbeke en Ronse (beiden gepromoveerd) maken de Oost-Vlaamse Clubs met daarbij blijvers Mere, Aalter en uiteraard KwadrO, net de helft uit van 1ste Landelijke reeks. Ambiance gegarandeerd dus.
Inmiddels werden de eerste oefenmatchen tegen Bavi Gent en Melle, beiden tweede landelijke, alvast gewonnen.