Brugge 56 - Helios KWADRO Zottegem 54

HELIOS KWADRO A LAAT GOUDEN PUNTEN LIGGEN
RACING BRUGGE – HELIOS KWADRO A 56 – 54
Het nieuwe Helios trok met gemengde gevoelens naar Brugge. Tevreden dat de na het harde werk in de voorbereiding het echte werk begon maar ook in onzekerheid over hoe ver men stond. KwadrO miste bovendien Stijn Roels die door een communicatiefout niet in het Venetië van het Noorden zat maar in het Italiaanse.
Matthieu Troubleyn die één van de snelste comebacks allertijden realiseerde door zijn aan de miniscus gekwestste broer Arnaud te vervangen startte meteen in de basis samen met nieuwkomer Giel Eeckhout, Anthony Vervisch en Didi Verstraete en Domien De Somer.
Tot 4-4 ging Helios goed mee maar daarna ging het in één ruk naar 9-4 na 2’30”. Begin van het einde was dat echter allerminst want geen 5’ later na een 0-11 stond het 9-15 en nog in het eerste kwart 11-19. Dit bovendien zeer collectief want alle 5 de basisspelers scoorden minstens 4 punten in de eerste helft. Maar het kon nog beter en nadat de thuisploeg met een bom de kloof na het eerste kwart 16-22 halveerde sloeg KwadrO nogmaals keihard terug en aan de rust droomde alles van Zottegem bij 24-40 van een regelrechte stunt bij deze subtopper waar Helios nog nooit wist te winnen.
TOTALE OMMEKEER IN DE TWEEDE HELFT
Kwadro speelde een bijna perfecte eerste helft. Op de eerste 2 minuten na een schitterende defense met zeer secuur reboundwerk en in aanval zeer collectief zeer goed afwerkend.
Het liet zich raden dat Brugge furieus zou starten aan de tweede helft om te pogen onmiddellijk een belangrijk gedeelte van de kloof te dichten. In de eerste minuten van de tweede helft scoorden beide ploegen evenwel niet en we waren bijna 3’ ver toen Brugge de eerste korf liet optekenen. Hier miste Helios een eerste keer de kans op het vastleggen van de zege. Helios dat door de afwezigheid van Stijn weinig rotatiemogelijkheden had want dit was echt geen match om onze jongeren voor de leeuwen te gooien, werd moe en werd bovendien niet gespaard door de refs. Tot 2 maal toe kreeg Helios een aanvallende fout aangesmeerd en terwijl de thuisploeg full court preste was de foutenverhouding in de tweede helft 6-15. Maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat een moe KwadrO hetzelf weggooide door compleet de verdedigende rebound te verliezen, te veel balverlies te leiden en enorm slecht af te werken. De enige die overeind bleef was Didi Verstraete en ook Thieu verdient een vermelding want was nauwelijks getraind toch van groot nut.
Een nochtans weinig imponerend Brugge haalde het aldus met de hakken over de sloot want de bom van de overwinning miste doel net voor de buzzer. Zuur, heel zuur want een dergelijke zege had vooral ook mentaal een wereld van verschil betekend.
VOORUITZICHTEN
KwadrO neemt het op tegen Leuven dat nieuw is in de reeks na promotie. Ze zijn dus onbekend maar gaven tegen een nochtans ambitieus en sterk verwacht Hansbeke een ferm visitekaartje af door met 91-58 te winnen. Op het eerste zicht een onmogelijke opdracht maar dat dachten we van Brugge ook en miljaar wat waren we er dicht bij.