Helios KwadrO Zottegem A 81- 59 BC Keukens Mape Mere A

BEZOEKERS NOOIT IN DE WEDSTRIJD
Mere gooide haar twee eerste shots binnen wat na 0-3, 2-5 gaf maar daarmee was reeds alles geschreven over de bezoekers want in één ruk ging het via 17-5 en 24-13 naar 33-15 na kwart 1. De thuisploeg was collectief sterk maar met Giel Eeckhout had het ook een uitblinker in huis. Giel, die ook tegen Leuven in zijn eerste thuismatch al startte als een kanonkogel, had na 4 minuten al 10 punten zonder misser raak gegooid. Omdat hij steun kreeg van eerst Didi Verstraete en daarna Tim Batjoens, Domien De Somer en Anthony Vervisch leek de match bij de rust al gespeeld (48-32).
Dat de twee zestienjarigen Noah Van Waeyenberge en Bram De Weer toen al elk volle 5 minuten gespeeld hadden was nauwelijks te merken aan het spelbeeld. Neen, ze draaiden gewoon mee in een sterk collectief. De vrees dat de afwezigheid van zowel Arnaud Troubleyn als broer Matthieu voor spanning zou zorgen bleek compleet ongegrond.

PLETWALS BOLT RUSTIG VERDER
KwadrO begon aan het derde bedrijf met dezelfde basisvijf als de eerste helft. Het draaide niet meteen en in de eerste twee minuten scoorden geen van beide ploegen. Maar toen dat wel lukte stond er nog één ploeg op het veld. Bij 54-34 was de twintiger een feit en het was uitblinker Giel die met twee bommen binnen de 30” de dertiger nette en de stand op 65-35 bracht. Noah Van Waeyenberge vond dat hij niet kon achterblijven en zette met zijn eerste driepunter voor de seniors een maximale 77-44 op het bord. Ook de derde tiener in de kern Aron De Troyer kreeg nog een pak speelminuten. Bram De Weer scoorde dan weer zijn eerste veldkorf als tiener en begrijpelijker wijze liet de thuisploeg de teugels wat los waardoor Erpe de pijnlijke score nog wat kon opfleuren.

VOORUITZICHTEN
Met deze ruime zege, meteen de tweede thuisoverwinning op rij, zit KwadrO op schema om als middenmotor de verre en moeilijke verplaatsing te maken naar Houthalen. Is een stunt als vorig jaar voor herhaling vatbaar ?