Baasrode 76 - Helios KwadrO 60

TITELKANDIDAAT MAATJE TE GROOT
BAASRODE A – HELIOS KWADRO A 76-60
Gesterkt door de stuntzege tegen Leuven trok een voltallig Helios, wel nog met Mathieu Troubleyn voor broer Arnaud, naar Dendermonde voor de eerste Oost- Vlaamse confrontatie. De thuisploeg die pas na een testmatch vaarwel diende te zeggen uit 3de Nationale had in de transferperiode haar ambities duidelijk gemaakt.
Beide ploegen begonnen slordig maar het was KwadrO dat als eerste de weg naar de netten vond, niet toevallig via Domien De Somer die in bloedvorm verkeert. Tim Batjoens verdubbelde die voorsprong maar als snel leek het bezoekende liedje over want via 15-8 vluchtte Baasrode naar 20-12 aan het eind van het eerste kwart. Opvallend was dat de grote bezieler van die voorsprong Jonas De Mol was die overkwam van Okapi en ook gesprekken voerde met Helios. Onur Yassar, ex –Helios en nog steeds zeer geliefd bij de Zottegemse fans, beperkte zich vooralsnog tot defensief werk.
Het KwadrO van deze jaargang is evenwel mentaal sterk en al werd het snel 24-15, via een bom van Stijn Roels en 11 opeenvolgende punten zonder misser van Anthony Vervisch stond het halfweg kwart twee zowaar 24-26 voor Helios. Dat KwadrO in die periode geen punt slikte had veel te maken met de door coach Simon Castelain neergepootte en zeer goed functionerende zoneverdediging.
De thuisploeg herpakte zich evenwel met de rust in zicht maar met 33-28 hoefde Helios niet te blozen en waren er nog steeds winstkansen.
WET VAN DE STERKSTE
Die waren evenwel snel vervlogen in het tweede bedrijf. Uitblinker De Mol scoorde zijn 3de en 4de driepunter en Onur begon nu ook aanvallend het luchtruim te beheersen. Bij 50-33 was de match dan ook gespeeld en bij beide ploegen kreeg de ruime kern dan ook speelkansen.
KwadrO liet zich evenwel niet ontmoedigen en onder impuls van Giel Eeckhout en de twee jongskes Noach Van Waeyenberge en Aron De Troyer met vrijworpen knaagden ze terug tot 52-43. Meer zat er evenwel niet in want bezoekende coach Meiresonne schreeuwde zijn team wakker . Didi Verstraete scoorde nog 9 punten uit een 4 op 5 waaronder een driepunter maar een thuisbom op de buzzer zorgde uiteindelijk voor de wat overtrokken eindscore.
Zottegem bevestigde in deze wedstrijd haar veerkracht maar miste naast Domien, Anthony en Didi een vierde man in de dubbele cijfers om echt te kunnen concurreren met deze ploeg die alleen tevreden kan en zal zijn met de promotie.
VOORUITZICHTEN
Met Erpe Mere op bezoek wacht misschien wel de moeilijkste maar met zekerheid gevaarlijkste match van het seizoen. Helios moet gewoon winnen in deze regionale derby om de aansluiting met de middenmoot te behouden. Een volledig vernieuwd Mere met 10 nieuwe spelers en een nieuwe coach is die ploeg nog volop aan het bouwen. We rekenen op Stijn Roels om het vuur er tegen zijn ex team in te jagen.