Kon BC Gistel Oostende 64 - 54 BBC Helios KwadrO

HELIOS KWADRO IS VERRE VAN DOOD
ZEER HOOPGEVENDE PRESTATIE BIJ ONGESLAGEN LEIDER

Na de mokerslag tegen Sgolba Aalter vorige week trok gans Zottegem met een klein hartje naar Gistel dat met een 6 op 6 ongeslagen aan de leiding stond. Gelukkig was het zondag ook aan zee uitzonderlijk mooi weer. Positief was wel dat Giel Eeckhout (enkel) en Matthieu Troubleyn (spierscheur in kuit) speelklaar geraakt waren. De wedstrijd startte gelijkopgaand met de thuisploeg doorlopend licht op voorsprong, maar omdat Tim Batjoens enkele keren rond zijn man draaide, Didi Verstraete een 2 op 2 scoorde en Stijn Roels een bom, stond het na 9 minuten veelbelovend 11-11. Twee aanvallende rebounds van de thuisploeg zorgden na het eerste kwart (15-11) toch voor een slecht gevoel.
Maar zoals elke verplaatsing dit seizoen toonde KwadrO opnieuw veel mentale kracht. Via 17-13 ging de score via de ingekomen Matthieu en 2 afstandshots van Selim De Zutter naar 17-22 of een droge 0-9. Het werd plotseling heel erg stil in de Koninklijke Paardestallen. Via insidewerk en opnieuw aanvallende rebounds keerden de kustboys voor de rust de situatie weer om maar Helios - voor de gelegenheid in het geel - kon na een puike eerste helft met opgeheven hoofd naar de kleedkamer (30-27).
ZOTTEGEMS COLLECTIEF DOET LEIDER BEVEN
De tweede helft begon rommelig en hoewel Didi ons met twee vrijworpen op één punt bracht deed Gistel ons inside pijn en vooral via een pak vrijworpen (na 3’ waren de 4 ploegfouten al bereikt) leek de thuisploeg bij 44-31 toch nog op een ruime zege af te stevenen. Maar voor de tweede keer toonden de bezoekers karakter. Onder impuls van Thieu die van geen wijken wou weten, kroop Helios opnieuw in het spoor en onder de huid van de thuisploeg. Na drie kwart wedstrijd was de kloof dan ook al grotendeels gedicht en waren er bij 44-39 nog steeds winstkansen. Een nieuw 0-8 met andere woorden. Wie had dat durven voorspellen ? De vorige jaren kreeg KwadrO aan de kust telkens een dertiger om de oren.
En het was niet gedaan want Helios had bloed geroken. Via onder andere een bom van Stijn kwamen de gelen op 1 punt en een nieuwe bom van Thieu zorgde zelfs voor 49-51 met nog 6 minuten te gaan. Een verrassing van formaat leek in de maak. En om te illusteren hoe deze reeks in elkaar zit. Bij een nederlaag werd Zottegem 13de, bij een overwinning 6de. Er zouden dan maar liefst 9 ploegen (van de 14) 3 overwinningen geteld hebben. Spijtig genoeg kwam het niet zo ver. In de volgende twee aanvallen van de thuisploeg werd de match beslist. Na een fout op een bom werden de 3 vrijworpen omgezet en de aanval daarna lukte Arijs een driepunter met nog 1” op de shotklok. De veer brak bij een moedig Helios maar de prestatie was van die aard dat het geloof weer wat groter is. Dat we Matthieu tegen Sgolba misten, bewijzen zijn 15 punten in een halve match.
VOORUITZICHTEN
Met Willebroek B komt één van de 8 ploegen die net voor KwadrO staan op bezoek. Als we de sprong willen maken is de opdracht klaar en duidelijk.

Wedstrijden voorbije week

  • 18/05/2019

  • G12 Oost-Vldrn Prov. B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0

  • J16 Land. Min R2 B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0