Helios KwadrO Zottegem A 59 - Sgolba Aalter A 71

HELIOS KWADRO DOET ERG SLECHTE ZAAK

Helios kreeg met Sgolba een haalbare kaart op bezoek maar was toch gewaarschuwd over de waarde van Sgolba op verplaatsing. Hun enige zege werd immers behaald op Wilrijk.
Arnaud Troubleyn is sinds deze week licht aan het trainen maar heeft allicht nog 2 à 3 weken nodig om te herbeginnen, niet in het minst door zijn dynamische, positief agressieve speelstijl.
KwadrO miste haar start maar na een 0-5 voor de bezoekers herpakte het zich naar 6-5. Geen fan in de zaal die toen besefte dat dit de enige voorsprong van de match zou worden. Niet dat de bezoekers briljant speelden maar bij de blauwen was het zoeken, zoeken en nog eens zoeken. De bezoekende coach had zijn pionnen perfect gezet en Didi Verstraete bijvoorbeeld geraakte nauwelijks aan de bal. Even ging het beter toen de ingevallen Anthony Vervisch met 7 punten zonder misser uitpakte maar die heropflakkering was van korte duur. De twee ex-Sgolbaspelers, extra gemotiveerd tegen hun ex–ploeg, Anthony en Giel Eeckhout werden eveneens extra kort gehouden. Giel die zich kost wat kost wou bewijzen liep al snel tegen 2 fouten aan in het eerste kwart en daar kwamen er na het tweede kwart nog eens twee bij. Zonder meer een ramp gezien de afwezigheid van Arnaud. Noah Van Waeyenberge deed het verre van slecht maar als 16jarige zo’n geladen match dragen is nog wat anders.
Ieder Zottegems balverlies werd bovendien afgestraft wat tot een weinig hoopgevende 25-32 ruststand leidde.

DEFINITIEVE KLOOF IN DERDE KWART
Hoop op beterschap werd na de rust al snel de kop ingedrukt. Waarvoor gevreesd kon worden gebeurde ook. Een heel sterke De Clercq kreeg bij de bezoekers hulp van driepuntkanon Plasman en de score evolueerde in geen tijd naar een quasi uitzichtloze 28-47 of net geen twintiger. Helios vluchtte in zone en dat bracht inderdaad soelaas. Plasman dropte weliswaar een nieuwe bom maar daarna blokkeerde toch hun aanvalsspel waardoor men diende te vluchten in een time-out en er met nog 9 minuten te gaan bij 52-61 toch weer hoop op een remonte was.
Nieuw sterk werk van De Clercq en bordenwerk van Casier smoorde deze ijdele hoop evenwel en ondanks een mooie reeks van Selim De Zutter was de nederlaag onafwendbaar. Helios snijdt zich op die manier zwaar in de voet want gezien de kloof van 12 punten is de kans om positief te zijn tegen Sgolba ook grotendeels verdwenen. Deze eerste thuisnederlaag confronteerde iedereen met de harde realiteit van de sport. Hoe kan het dat zo’n sterk KwadrO tegen Leuven een maand later zo kan terugvallen tegen Aalter. Stof tot nadenken en hard werken luidt zonder twijfel het devies voor de komende weken.

VOORUITZICHTEN
Op zondagmorgen naar het ongeslagen en imponerende Gistel Oostende. Geen leuk vooruitzicht maar aan de andere kant valt er nu echt niets te verliezen.