Turnhout 67 - 69 Helios KwadrO Zottegem

Basket 1e landelijke : Turnhout-Helios KwadrO Zottegem 67-69

“HARDBEVOCHTEN ZEGE NA HALLOWEENTRHILLER”

Na de overtuigende overwinning tegen Willebroek trok Helios KwadrO naar de Kempen op zoek naar een eerste uitoverwinning tegen een ploeg die één overwinning meer boekte.
Verliezen betekende terechtkomen op plaats 12 in de rangschikking, winnen oprukken naar een gedeelde 6e plaats.
De bezoekers konden wel niet rekenen op Anthony Vervisch (in Rotterdam) en Arnaud Troubleyn (nog steeds revaliderend na een knieoperatie).
De start was alleszins hoopgevend met een 0-7 met een bom van Thieu, drive van Giel en een steal van Stijn, die er nog een driepunter bovenop deed. Na twee knappe korven van Didi, die er duidelijk zin in had was de score na 1e kwart 15-20.
De motor sputterde echter in het 2e kwart en Helios KwadrO liet de bezoekers in de wedstrijd komen maar Selim en opnieuw Didi scoorden nog vlak voor de rust maar konden, vooral door enkele onnodige balverliezen toch een lichte voorsprong van de bezoekers niet voorkomen : 25-24.

2e HELFT NIET VOOR WATJES

Selim startte de 2e helft zeer secuur in de afwerking, en bleef dit tot het einde volhouden, vooral gesteund door een Didi Verstraete die de drive pas goed te pakken kreeg. Na een bom van Selim en een 0 op 4 vrijworpen voor de thuisploeg bleef de spanning te snijden. Ook Tim begon te scoren en de situatie bleef na het 3e kwart ongewijzigd : 47-46.

In de 4e kwart bewezen de bezoekers wat kan bereikt worden met vechtlust, teamspirit en een zeer aggresieve maar gezonde defense, vooral tegen de twee “beren”, de twee dubbele meters van Turnhout, die tot ieders verbazing bijna nooit samen op het terrein stonden. Iedereen vocht voor elke bal maar dat had ook tot gevolg dat Giel en Didi al vroeg met 4 fouten genoteerd werden. En de 4e ploegfout al na 3 min op het scorebord stond.
Een zeer gedreven (wanneer niet?) coach Castelain bewees dat hij een echte winning coach is in money time. Voortdurend werden de pivots gewisseld zodat iedereen de wedstrijd kon uitspelen. Met een lucky 3punter van Selim (16 pt) en een nieuwe korf van Didi (19pt) leidden de bezoekers met nog 2 min te gaan met 61-66. Helios KwadrO mocht nog 3 maal naar de vrijworplijn met een 5 op 6 en nog een bom van Stijn vormde de driepunter van de bezoekers op de buzzer geen probleem meer.
Dolle vreugdetaferelen volgden uiteraard na deze knappe zege.

Volgend weekend is er geen wedstrijd van Helios A wegens mosselfestijn in de Bevegemse Vijvers, waar iedereen van harte welkom is.
Mosselen à volonté aan 21 € of kip met fruit aan 14 €
Inschrijven of info via pdc.peter@gmail.com

Wedstrijden voorbije week

  • 18/05/2019

  • G12 Oost-Vldrn Prov. B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0

  • J16 Land. Min R2 B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0