Okapi B 68 - 60 Helios KwadrO Zottegem A

GEMISTE KANS
OKAPI B – HELIOS KWADRO A 68-60
Na twee opeenvolgende zeges tegen Willebroek en vooral uit bij Turnhout mocht Helios hopen op een nieuwe uitzege bij Okapi. Thieu Troubleyn was er niet bij wegens een reis voor het werk maar broer Arnaud zat voor het eerst in de kern. Domien De Somer ontbrak wegens een spierletsel in de kuit de dag voordien op training opgelopen.
Maar bij Okapi ontbrak dubbele meter Hans Van Langenhove zodat het op dat vlak mooi in evenwicht was. Vanaf minuut één was duidelijk dat de thuisploeg haar gebrek aan gestalte wou compenseren met een tomeloze inzet en een press over het volledige terrein. En of KwadrO er last mee had! Al te veel ballen vlogen de tribunes van het Forum in maar omdat ook de Aalstenaars niet vies waren van een aantal verloren ballen wist Helios met korven van Didi Verstraete en Selim De Zutter na een kwart toch te leiden met het kleinste verschil. 15-16
Het gevoel was echt dat Helios deze ploeg aankon en dat met het vorderen van de wedstrijd de kansen zouden stijgen. KwadrO opende de score van kwart twee 15-18 en zou dan wachten tot in de 9de minuut om dat nog eens te doen. De ajuinen plaatsen zonder groots te zijn daardoor een 12-0 en bij 27 -18 zag het er beroerd uit. De laatste twee minuten voor rust waren toch wat beter maar bij 33-24 stonden die negen punten verschil toch nog op het bord. Opvallend het gebrek aan energie bij sommige spelers die probeerden maar blijkbaar adem ontbeerden. Arnaud Troubleyn deed een schuchter heroptreden maar bleef na een slechte beweging aan de rust uit voorzorg toch maar op de bank. Hoepelijk kan hij deze week twee keer trainen en zet hij opnieuw een stap vooruit.
TOT IN HET SPOOR MAAR ER NOOIT OVER
De tweede helft bracht aanvankelijk nauwelijks beterschap. De kloof werd zelfs nog wat verder uitgediept 38-26. In het tweede deel van kwart drie noteerden we dan toch wat beterschap. Didi, met voorsprong de beste Heliosser bleef scoren en kreeg steun van Selim en Tim Batjoens zodat na driekwart wedstrijd de kans op een zegen opnieuw reëel was. 46-41.
Met een driepunter zorgde Giel Eeckhout voor de aansluiting 46-44 maar de Zottegemenaars bleven te veel ballen buiten gooien en Stijn Roels kende een echte offday tegen de ploeg van zijn jeugd. Gevolg was dat Okapi opnieuw een kloof maakte en bij 58-51 met nog 6 minuten te gaan zag het er weer een pak minder uit. Opnieuw herpakte KwadrO zich evenwel. De onvermijdelijke Didi nu geholpen door Selim en Anthony Vervisch. Bij 58-56 en nog 3 en een halve minuut voor de boeg steeg de spanning. Het lukte evenwel niet want een thuisbom gevolgd door het zoveelste balverlies beslisten bij 63-56 de match. 64-60 werd het nog maar, hoe kan het anders, nieuwe balverliezen beslisten definitief deze vanwege Helios matige partij.
VOORUITZICHTEN
Zaterdag 19 november onvangt Helios Kwadro het sterke Hansbeke. Nochtans slecht gestart prijken ze inmiddels op de vierde plaats door deze week voor dé stunt van de speeldag te zorgen. Winst met 1 punt bij ongeslagen leider Gistel. Thuis kan Helios evenwel veel. Zaterdag volgt het verdict in deze derby.