Helios KwadrO Zottegem 64 - 75 Hansbeke

HANSBEKE MAATJE TE STERK VOOR DEGELIJK HELIOS
HELIOS KWADRO A – HANSBEKE A 64 – 75
Helios wist dat het voor een zware dobber stond. Hansbeke die in en tegen het ongeslagen Gistel ging winnen is als promovendus serieus versterkt en heeft na een aanpassingsperiode van enkele weken duidelijk zijn draai gevonden. Daardoor zijn ze inmiddels opgerukt naar de derde plaats.
KwadrO ging van start met Giel Eeckhout, Stijn Roels , Anthony Vervisch , DidiVerstraete en Tim Batjoens. De vorige week uitgevallen Domien De Somer zat weliswaar in basketplunje op de bank maar zou niet langer dan een minuut op het parket verschijnen, Noah Van Waeyenberge viel eerder op de dag uit tijdens de kadettenmatch met een schouderblessure. Het was al snel duidelijk dat het een potige match zou worden tegen de fysiek sterke bezoekers. Hansbeke schoot het best uit de startblokken, maar bij 2-10 werd Helios wakker. Via scores van onder andere Didi, Tim en Giel ging het naar 10-14 na Q1. Simon had ondertussen de gebroeders Troubleyn van de bank gehaald, maar Helios bleef ook in het tweede kwart achter de feiten aanhollen. De thuisploeg werd allerminst weggespeeld door het intrinsiek sterkere Hansbeke, maar door het lage shotpercentage stonden de blauwen aan de rust wel nog steeds 4 punten in het krijt: 28-32. Bij de supporters heerste het gevoel dat er meer in zat.
STERKE START EN DAN ALLES VERLOREN IN 3 DOLLE MINUTEN
De thuisploeg geloofde erin en onder impuls van een kwieke en fitte Arnaud (wat hebben we daar door die muniscusblessure lang moeten op wachten) en een goed aangespeelde Tim Batjoens bood de thuisploeg goed weerwerk aan de zwaardere en grotere bezoekers. Opvallend dat ex Heliosser Gilles Colpaert een hoofdrol vertolkte. Er werd gevochten voor elke centimeter, Hansbeke liep maximaal 6 punten uit maar na een korf + bonus van Tim na een superassist van Thieu stond het op 12’ van het slot bij 45-45 gelijk.
De bomvolle en sfeervolle zaal leek klaar voor een nagelbijter maar de goudhaantjes van de bezoekers maakten in 3 dolle minuten komaf met deze illusie. Detiège en Verstraete gooiden elk 2 bommen raak en wat een moedig Kwadro ook nog probeerde de sterke bezoekers lieten zich niet meer pakken.
VOORZUITZICHTEN
Door de twee opeenvolgende nederlagen is Helios opnieuw gezakt naar de voorlaatste plaats die het deelt met Willeboek , Sgolba en Ronse. Volgend weekend is vrij want de bekermatch tegen Haantjes wordt later gespeeld. Dan volgt een verplaatsing naar Wilrijk waarna een kapitale thuismatch tegen Ronse volgt. Zoals reeds enkele keren gezegd, het wordt week na week knokken in deze zeer evenwichtige reeks.