Helios KwadrO Zottegem 87 - 63 Ronse

RONSE GEEN PARTIJ VOOR HELIOS KWADRO OP DREEF
HELIOS KWADRO A – BLUEROCKS RONSE 87 – 63

Na de stunt op Wilrijk wist de thuisploeg wat de inzet was. Winnen betekende middenmoot en 2 zeges bonus op Ronse dat de voorlaatste en degradatieplaats bezet, verliezen betekende samen met Ronse op die weinig benijdenswaardige plaats parkeren.
De spelers bleken de ernst van de opdracht in te zien en onder impuls van een echt dominante Domien De Somer mocht de bezoekende coach bij 10-0 al vluchten in een time out. En het leek te werken want bij 17-17 en enkele Zottegemse balverliezen was alles te herdoen. Geen nood evenwel, herbeginnen is de boodschap en een collectief KwadrO plaatste zowaar een kurkdroge 19-3 voor de rust. Daarmee nog maar eens bewijzend dat de huidige positie van beste defense van de reeks geen fabeltje is. 36-20 en nog weinig die twijfelden aan de goede afloop want Helios had ook nauwelijks foutenlast.
WALK IN THE PARK IN TWEEDE HELFT
Bij de bezoekers hingen de kopjes al naar beneden en bij 46-36 stond de twintiger dan ook op het bord. Tim Batjoens kreeg bovendien pakken ruimte onder de ring en had zijn rechterhand teruggevonden. Een laatste kleine opflakkering van Ronse zorgde voor 52-37 maar na een steal van Arnaud Troubleyn (al op heel hoog niveau ondanks de weinige trainingen en minuten na zijn miniscusblessure) was de veer helemaal gebroken.
ALLE 12 SPELERS WAARONDER DE 3 JONGEREN SCOREN
Met nog 8 minuten te gaan en een kloof van 27 punten bracht coach Castelain met Noach Van Waeyenberge en Jen Ryde twee van de Zottegemse youngsters tussen de lijnen, niet veel later gevolgd door de derde Aron De Troyer. Die laatste twee trouwens zonen van ex Juventus en Patro Velzeke corrifeëen. Ze deden het zodanig goed dat de kloof zelfs nog groeide naar 29 punten met als mooiste korf van de match de assist van Aron op Jens die complexloos afwerkte. Noach gooide secuur 4 vrijworpen binnen en Aron een bom zodat meteen alle 12 de spelers minstens 2 punten maakte.
VOORUITZICHTEN
Mathieu Troubleyn heeft zijn taak volbracht nu broer Arnaud volledig terug is. Hij gaat nu ook nog de B ploeg helpen. Met een 3 op 3 de laatste weken (twee uitzeges en een thuisoverwinning tegen een door blessures onvolledige leider Scheldejeud Temse) is de B ploeg opgerukt naar de 12 de plaats en hijgt het Black Boys Mere in de nek. Alles is nog mogelijk mits een betere tweede ronde.
KwadrO trekt als eerste match van de terugronde en meteen de laatste van 2016 naar het sterke Leuven. Winst wordt moeilijk maar met de huidige positieve flow en het niets te verliezen gevoel wacht, je weet nooit, een nieuwe stunt.
Hopelijk werd inmiddels op donderdag in de Beker van Oost – Vlaanderen gewonnen van Haantjes Oudenaard (leider in tweede Landelijke) en vielen er geen blessures zodat de volledige kern naar de studentenstad kan.