Leuven 65 - 61 Helios Kwadro zottegem

HELIOS KWADRO IN SLOTFASE ONDERUIT NA FYSIEKE UITPUTTINGSSLAG
LEUVEN BEARS B –HELIOS KWADRO A 65 – 61
De thuisploeg pronkt met de vijfde beste aanval van de reeks en de tweede beste defense. Verdedigend moeten ze één ploeg laten voorgaan en dat is ons eigen Helios KwadrO. Dat hier geen superhoge score te verwachten was stond in de sterren geschreven. Vrij snel was ook duidelijk waarom beide teams zo een sterke cijfers kunnen voorleggen; De match was bijzonder intensief en fysiek. De kweek van eerste nationaler Leuven Bears preste vanaf de eerste seconde full court maar omdat KwadrO met Arnaud Troubleyn en Giel Eeckhout daar wel raad mee weet waren het de kleinere bezoekers die doorlopend leidden. Didi Verstraete was weer goed bij shot en met tussenscores als 5-9, 12 – 16 ging het naar 15-16 na het eerste kwart.
Zelfde verhaal in kwart twee. Slecht nieuws was evenwel dat Arnaud al snel tegen zijn derde fout aan liep en dat Giel nog voor de rust een zelfde lot beschoren was. Didi, ziek geweest de dagen voor de match kreeg rust, Tim Batjoens verving hem degelijk en omdat na Selim De Zutter ook Stijn Roels het goed deed (hij scoorde zijn eerste bommen in weken) liepen de blauwen opnieuw uit naar 18-23. De druk van de Leuvense beren (de naam is echt op zijn plaats) bleef evenwel even intensief door het vele roteren en met de rust in zicht en enkele bezoekende balverliezen was aan de rust alles te herbeginnen.
BREKEN MAAR NOOIT BARSTEN
De tweede helft begon slecht voor Zottegem en het leek erop alsof Leuven er snel komaf wou mee maken. Bij 44-37 leek de match in zijn definitieve plooi te vallen ook al omdat Sissoko, de lokale ster, halverwege kwart 3 zijn eerste score lukt en dat dit er meteen 3 waren. Maar het KwadrO versie 2016-2017 is een taai beestje. Buigen, ja, barsten zelden, plooien nooit is zowat het wekelijkse devies. Zelfs bij 55 -45 en zware foutenlast bij Helios (Didi, Tim, Arnaud, Giel allen met 4)had de thuisploeg haar schaapjes niet op het droge en aan het einde van kwart 3 was er weer wat hoop 55-49. Maar het kon nog beter. Met een nieuwe 0-6 via oa een driepunter van Arnaud, was met nog 4 minuten te gaan alles plots te herbeginnen. 55 – 55. Helios had inmiddels Domien verloren met een schouderblessure na een hard contact maar Tim nam de verdediging op de lokale vedette op zich en deed dat voorbeeldig. Toch liep Leuven opnieuw 4 punten uit 59 – 55. Bij 61 -59 kreeg KwadrO drie kansen om naast of over de thuisploeg te komen. Helaas lukte het net niet en was Helios na 63-59 en 63-61 met korven van een plots loskomende Tim, verplicht tot het maken van fouten. De thuisploeg faalde niet van op de vrijworplijn en een nieuwe stunt en 6de plaats werd op het nippertje gemist.
VOORUITZICHTEN
De B ploeg won haar vierde opeenvolgende match en ruikt de middenmoot. Met nog 4 van de 5 concurrenten thuis te bekampen zit de redding er dubbel en dik in. Maar nu gaan alle ploegen feesten en rusten (gaat dat wel samen?).
Op 7 januari verwachten we dan in de Helios Baasrode B en A op de eerste Carnavalmatch van Helios KwadrO Zottegem. Naar analogie met Okapi Aalst wordt gepoogd een bruisende carnavalsfeer te scheppen. Wie verkleed komt mag bovendien gratis binnen. Leuek extra is dat Baasrode A uitpakt met Onur Yassar , die gedurende zijn 3 Zottegemse jaren een blijvende indruk naliet op vele Zottegemsenaars.

Wedstrijden voorbije week

  • 18/05/2019

  • G12 Oost-Vldrn Prov. B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0

  • J16 Land. Min R2 B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0