Mere 60 - 71 Helios KwadrO Zottegem

2017 START FEESTELIJK MET UITZEGE
ERPE MERE – HELIOS KWADRO A 60-71
Zo’n eerste match na een rustpauze is altijd een gevaarlijke bedoening. Zeker omdat Mere haar match op zondag niet afgelast was en ze bijgevolg wel gerodeerd aan de opworp verschenen. Bovendien is rode lantaarn Mere na twee versterkingen duidelijk beter op dreef en boekten ze in de derby tegen Okapi B net voor nieuwjaar een eerste zege.
Helios was dus gewaarschuwd maar omdat de thuisploeg sterk startte met o.a. twee bommen en KwadrO van uit de bucket geen bal binnenkreeg was het in de aanvangsfase continu op achtervolgen aangewezen. Gelukkig waren de blauwen foutloos van op de vrijworplijn en een 10 op 10 van Giel Eeckhout, uitblinker Anthony Vervisch en Tim Batjoens, zorgde dat de kloof na kwart 1 binnen de perken beef. 20-16.
De vraag was wanneer KwadrO haar eerste shot van op afstand zou lukken en wanneer de beste verdediging van de reeks greep zou krijgen op het kwieke Mere. In elk geval niet onmiddellijk want de score ging met een nieuwe bom van Vercoutere zelfs naar een stilaan gevaarlijke 27-20. Over naar zone dan maar en inderdaad daar lag de oplossing. In 5 dolle Heliosminuten evolueerde de score met een 2 – 23 naar 29-43 aan de rust. Meer zelfs na 29-24 plaatsten de bezoekers een droge 0-19.En dit zeer collectief na scores van 5 verschillende spelers.
GEEN GEVAAR MEER NA 29 – 43 RUSTSTAND
In het derde kwart kwam de thuisploeg nooit dichter dan 12 punten. Tim, Didi en Anthony scoorden geregeld. Domien domineerde het luchtruim en een opflakkering van Giel net voor het einde van het derde kwart zorgde voor een maximale en zeer geruststellende 46-63.
Rustig uitspelen dan maar. Maar de bezoekers namen dit net iets te letterlijk en bij 60-67 met nog 3’45” te gaan was er opnieuw wat spanning. Het was Arnaud die met nog een goeie 2’ op de shotclock die voor de thuisploeg het licht definitief uitdeed. Met nog een korf van Tim op assist van Aron De Troyer lag de eindscore vast.
VOORUITZICHTEN
Met deze derde uitzege van het seizoen nestelt Helios KwadrO zich, hopelijk definitief, in de veilige middenmoot en kan er mits een zegen volgend weekend tegen het sterke, flitsende Houthalen zelfs naar boven gekeken worden.