Hansbeke 71 - 74 Helios Kwadro Zottegem

HELIOS A STUNT EN ONTDEKT ARTAUD VEYS
HANSBEKE A – HELIOS A 71 -74
RAMPZALIGE START
De inzet was duidelijk. Hansbeke wint, Gistel nog geen kampioen en Hansbeke alleen tweede, Helios tiende. Helios wint, Gistel kampioen en Helios naar plaats 6. Dat laatste was evenwel verre van evident want Hansbeke smeerde KwadrO haar grootste thuisbnederlaag aan en maakte indruk door als enige twee keer kampioen Gistel te kloppen en Helios miste nog steeds Aranud Troubleyn met een hamstring scheurtje.
Na kwart 1 en een 18-5 stand zag het er al helemaal hopeloos uit. Alles werd gemist en Tim Batjoens en Anthony Vervisch waren de enigen die al de weg naar de netten vonden. Coach Simon had toen al de twee jeugdspelers Noah Van Waenberge (cadet) en Arntaud Veys (junior) ingebracht. Zij en het feit dat Hansbeke de bezoekers niet volledig afmaakte waren de enige lichtpunten.
Kwart 2 begon iets beter en bij 18-10 leefde KwadrO op. Dichter kwam Helios evenwel niet maar opvallend aan de rust waren wel de 7 punten en vele rebounds van onze debutant op verplaatsing Artaud. Ook zijn knappe backdoor pas naar Anthony werd zeer gesmaakt. Maar met een 34-13 rustscore was de desastreuse start niet uitgewist en was er nog veel werk te doen.
STRAFFE TWEEDE HELFT
De tweede helft begon hoopgevend met een bom van Giel maar een wakker Hansbeke zorgde voor 43 -30 en daar waren die 13 punten verschil weer. De thuisploeg viel evenwel stil en onder impuls van Giel, Didi en de nu ook met een driepunter uitpakkende Arthaud kroop Helios stapje bij stapje dichter. Bij 45-41 werden nog een aantal mogelijkheden tot aansluiting gemist en een onnodige fout op een lokale bom zorgde dat KwadrO na drie kwart wedstrijd niet dichter stond dan 50-46.
DOMIEN DE SOMER EN ARTIUD VEYS
Maar KwadrO had haar beste niveau voor het slot gehouden. Eerst kroop men in het spoor van de thuisploeg en bij 52-53 bracht een ook sterke Selim De Zutter Helios een eerste keer over Hansbeke. Haasje over tot 59-58 via plots sterk werk van Didi Verstraete. l Domien De Somer domineerde de aanvallende en verdedigende rebound en lukte ook twee spectaculaire drives die voor 59-64 zorgden . Een lokale time out werd gevolgd door de enige veldkorf van Stijn Roels en met nog 1’27 te gaan stond het plots 59-67 en rook Helios de overwinning. Giel deed er nog een puntje bij maar pakte met nog 1’01” te gaan zijn 5de fout. Coach Simon Castelain verbaasde door Artaud te brengen ipv Noah. Topscorer van de reeks Mathieu Detiege dropte evenwel twee bommen en bij 66-68 en nog 27 seconden te gaan moest Artaud naar de vrijworplijn voor twee superbelangrijke vrijworpen. De jongeling zette evenwel zijn glansprestatie (topscorer met 16 punten!) nog wat extra in de verf met een twee op twee en toen Hansbeke de daaropvolgende aanval miste plaatste Anthony met een nieuwe 2 op 2 de kers op de taart. De bom on the buzzer van de thuisploeg schadde niet meer.
Gistel kampioen en Helios op de zesde plaats met de 5de uitoverwinning van het seizoen. Ook dat complex lijkt nu wel bezworen.
VOORZUITZICHTEN
Een 6de uitzege zal er niet meer komen want Helios speelt nu nog 3 keer thuis. De eerstvolgende match tegen Wilrijk, dat evenveel punten telt, wordt richtinggevend. Als we die winnen zit tegen degradant Brugge en kampioen Gistel een mooie seizoeneinde er in, met wie weet een onverhoopte en spectaculaire top 5 plaats.

Wedstrijden voorbije week

  • 18/05/2019

  • G12 Oost-Vldrn Prov. B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0

  • J16 Land. Min R2 B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0