Helios Kwadro Zottegem 88 - 65 Brugge

MET VIERDE OPEENVOLGENDE ZEGE OP WEG NAAR 5DE PLAATS
HELIOS KWADRO A – RACING BRUGGE 88-65
Helios was voor het eerst sinds lang voltallig, voor de voorlaatste thuiswedstrijd tegen Brugge. Brugge dat nochtans 7 opeenvolgende jaren in de top 5 eindigde kende een rampseizoen met veel geblesseerden. Een totaal onverwachte degradatie is hierdoor het gevolg.
KwadrO dat zich helemaal niet naar het einde sleept maar daarentegen fris van de lever speelt domineerde onmiddellijk. Een kwikzilveren Arnaud (voor hem mag het seizoen na die 2 blessures nog enkele maanden duren) pakte na korven van Giel Eeckhout en Tim Batjoens uit met 8 punten op rij waaronder twee bommen en een eerste kloof stond op het bord 14-8. De defensieve scherpte verdween toen wat maar omdat de ingekomen Selim Dezutter een 5 op 6 nette van uit de bucket en hij bijgestaan werd door Diederik Verstraete, die net op tijd zijn skies had uitgedaan, was aan de rust een lokale zege voorspelbaar.
IEDEREEN KANSEN
In de tweede helft deed coach Simon Castelain beroep op zijn volledige bank en het was leuk omzien dat de 2 juniors Arthaud Veys en Jens Ryde en cadet Noah Van Wayenberghe leuk meedraaiden en maar liefst 15 punten scoorden. Op geen enkel moment kon Brugge nog dreigen en Anthony Vervisch wist met de laatste korf van de match zichzelf ook nog de dubbele cijfers in te knallen.
GALAMATCH TEGEN GISTEL
Volgende week speelt de A ploeg niet maar op 22 april volgt de slotmatch tegen kampioen Gistel. Een unieke gelegenheid om dit prachtseizoen nog wat extra glans bij te zetten. Vijfde, zesde of zevende, het kan allemaal nog. Hoe dan ook is een plaats in de linkerkant van de rangschikking een feit. Dit in een seizoen dat geopteerd werd voor een smallere kern aangevuld met jeugd is zonder meer een succes. Zelfs een vierde plaats is nog mogelijk maar daarvoor moeten een aantal andere uitslagen meevallen. Leuk oefeningetje voor de geïnteresseerden.
Hoe dan ook is dit het hoogste klassement sinds de roemruchte Juventustijden in derde Nationele, ondertussen meer dan 35 jaar geleden. Toen de uilen, nog preekten en de huidige voorzitter en ondervoorzitter van Helios nog mager, gezond en vooral fit waren.

Wedstrijden voorbije week

  • 18/05/2019

  • G12 Oost-Vldrn Prov. B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0

  • J16 Land. Min R2 B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0