Mooie afsluiter van het basketseizoen voor de landelijke U18 van Kwadro Helios Zottegem?

Vorige zaterdag werkten de landelijke kadetten U18 van basketclub BBC Helios KwadrO Zottegem met een 22ste klinkende overwinning op rij tegen reeksgenoot Deinze-Nazareth hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen af.

Met nul verlieswedstrijden, 54 punten en een positief doelsaldo van maar liefst 741 punten hebben ze in elk geval bewezen dat zij helemaal niet verdienden om op de valreep als net niet beste derde uit de boot van de beste 24 landelijke ploegen te zijn gevallen.

Met hun hoogstaand sportief basket presteren zij trouwens geheel in de lijn van de vele jeugdploegen in de Zottegemse basketclub. Waar in de Zuid-Oostvlaamse regio sommige clubs het hoofd nauwelijks of niet boven water kunnen houden, floreert BBC Helios Kwadro Zottegem als nooit tevoren ! Inderdaad kan de afscheid nemende jeugdvoorzitter, Sabine Coessens, dankzij consequent hard werken naar gezonde doelstellingen aan haar opvolger een toffe talentrijke club doorgeven waar een sportieve familiale sfeer hoogtij viert.

De kers op de taart kan een Oost-Vlaamse beker zijn. Zondag 7 mei 2017 om 11:45 uur spelen immers diezelfde jongens van de landelijke U18 in sporthal Veldmeers te Laarne de finale van de Oost-Vlaamse bekercompetitie. Voor sommige spelers van deze generatie is het al de vijfde finale op rij maar ook deze keer botsen zij met Falco Gent op een beresterke tegenstander. Uiteraard is Falco Gent letterlijk en figuurlijk torenhoog favoriet maar zeg nooit “nooit” in de sport. Aan de voorbereiding van de Zottegemse jongens zal het niet gelegen hebben en ze zijn duidelijk in de winning mood.

Misschien valt komende zondag alles in de plooi en lukt het bij de Gentenaars misschien net dat ietsje minder… In alle geval, elke wedstrijd moet gespeeld worden en als de U18 van Kwadro Helios Zottegem dan bovendien opnieuw kunnen rekenen op het leger supporters dat hen vorig jaar een riem onder hart kwam steken, dan is alles mogelijk !

Allen daarheen dus !

Wedstrijden voorbije week

  • 18/05/2019

  • G12 Oost-Vldrn Prov. B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0

  • J16 Land. Min R2 B

    Helios A - BBC Falco Gent A: 0 - 0