Stand van zaken Helios A na 5 speeldagen

Helios A kende een moeilijke voorbereiding. Door blessures misten Giel Eeckhout en Selim De Zutter bijna de volledige voorbereiding. Bovendien ontbraken door reizen Jeroen Tuypens en Artaud Vys respectievelijk 1 en 2 weken.
Toch werd de start niet gemist want 2 thuiszeges (Houthalen en Oudenaarde) zorgden voor een twee op drie. Baasrode bleek uit te sterk.
Vorige week werd evenwel nipt en onnodig verloren op Sgolba en deze week bleek degradant en titelkandidaat Aarschot duidelijk te sterk. Met een 2 op 5 is er zeker geen man over boord maar de match vrijdag op Okapi wordt nu wel zeer belangrijk om te vermijden dat de volgende thuismatch tegen Duffel al te stressie wordt.
Met het reisvirus van Didi Verstraete en Tim Batjoens is Helios vrij sterk hertekend. De nieuwkomers Gilles en Gauthier Colpaert en Jeroen Tuypens bewezen al aanwinsten te zijn maar momenteel valt het shot niet echt en ook in defensieve rebound is er werk aan de winkel.
Maar paniek is er allerminst want de sfeer en vechtlust is nog steeds top en we spiegelen ons aan vorig jaar. Toen realiseerden we na een moeizame start een absoluut topseizoen. Dat blijft ook dit jaar de bedoeling.