Red Vic Wilrijk A 59 - Helios A 64

HELIOS A BREEKT DE BAN NA STUNTZEGE
Na zes opeenvolgende nederlagen waarvan twee in de Beker (Beker van Vlaanderen en Beker van Oost-Vlaanderen) was het zo wat 5 voor 12 voor Helios dat door de zeges van Asse-Ternat en Ronse het degradatiespook zag opduiken.
Excuses waren er genoeg. De vele blessures bij de A-ploeg - waarvan Selim De Zutter (definitief out) en Arnaud Troubleyn de meest opvallende waren - en bij de B-ploeg waardoor er zelden of nooit met 10 man kan getraind worden, waren het meest bepalend.
Ook nu waren de vooruitzichten niet zo schitterend. Domien De Somer ontbrak immers na een operatie aan de wijsheidstanden. Thieu Troubleyn gaat opnieuw depanneren maar zonder training waren ook hier geen wonderen te verwachten. Wilrijk had bovendien de strijd om de tweede plaats van Turnhout gewonnen met maar liefst 28 punten verschil.
Het enige positieve zat bij de tegenstander die topspeler Foerts miste wegens schorsing.

Helios Ford startte het best en liep weg via 4-9 naar 9-14 en 11-14 na het eerste kwart. Bewerkers daarvan waren Stijn Roels en Arthaud Veys met bommen. Maar vooral ook de vele steals van een in zone acterend Helios. Een zelfde beeld in het tweede kwart met een maximale voorsprong van de bezoekers van 12 punten 15 -27. Na een time-out scoorde Zottegem evenwel geen punt meer en aan de rust leek het vooruitzicht op een stunt bij 28-27 alweer ver weg.
En ook in het derde kwart sprong Helios het best uit de startblokken. Onmiddellijk stond het 28 -32 met een nieuwe bom van Arthaud. En via goed werk van Stijn en Arnaud, ook al met een bom, kreeg de stunt bij 37-45 opnieuw vorm. Opnieuw viel Helios evenwel stil en dichtte de thuisploeg op haar beurt met driepunters de kloof. 49-47 na kwart 3.
En nu gingen de Antwerpenaars op hun elan door en sloegen op hun beurt een kloof nl. 57-49. Giel Eeckhout, tot dan toe ongelukkig met zijn shots gaf evenwel een boost met een bom en de aanval erna scoorde Arnaud met een lay-up en kreeg de thuisploeg een terechte vrijwillige fout. Arnaud miste zijn bonusvrijworp maar Giel pakte uit met een nieuwe bom en dichtte de kloof volledig 57-57.
Gauthier Colpaert achtte toen zijn moment gekozen. Met een fastbreak en 2 gelukte vrijworpen gevolgd door nog twee vrijworpen van Stijn zorgde hij voor een kleine maar definitieve kloof.
Door deze zege buitenshuis schuift Helios Ford niet alleen op naar de middenmoot, het slaat ook een kloofje met de voorlaatste Ronse en het pakt een pak vertrouwen. Geen overbodige luxe want met een thuismatch zaterdag 9/12 tegen de ongenaakbare leider Hansbeke en daarna een uitmatch naar het sterke Houthalen wacht dit jaar alleen nog zwaar kaliber.

Supporters op post !