RONSE A - HELIOS FORD A 52-65

HELIOS FORD A MATHEMATISCH GERED
B-PLOEG NOG VOLOP AAN DE SLAG OM HETZELFDE TE DOEN

Winnen in Ronse–Kluisbergen en een verlengd verblijf in Eerste Landelijke was voor de A-ploeg ook mathematisch een feit. Met een 5 op 7 na Nieuwjaar zou dat moeten kunnen, want Ronse zat nog volop in een degradatiestrijd gewikkeld met Haantjes Oudenaarde en Asse-Ternat. Minder evident werd het in de wetenschap dat Ronse ons in eigen huis kwam kloppen na verlengingen en dat het bestuur in overleg met de coaches beslist had om een zo sterk mogelijke ploeg met de B’s naar Feniks te sturen om alsnog te proberen in 1ste provinciale te blijven.
Na een gelijkopgaande start (6-6) loste Zottegem al snel de rol en na kwart 1 was er met 17-12 toch al een kloofje. In het tweede kwart bouwde de thuisploeg onder impuls van een met-bommen-uitpakkende Lievens die kloof verder uit tot 39-26. Dit ondanks verdienstelijke invalbeurten van Noah en Wout Van Waeyenberge. Beide kadetten, ondanks dezelfde haircut toch geen familie van elkaar, zorgden voor wat recuperatiemomenten voor o.a. Domien en Gilles op de post en Gauthier en Arnaud op de kleine posities. Wout scoorde als debutant zelfs zijn eerste punt!
Het derde kwart zorgde evenwel voor de totale ommekeer. Terwijl Ronse volledig stilviel en slechts 4 puntjes maakte, kwam Helios met een sterke zonedefense volledig onder stoom en lukte het een 4-24 via snel, agressief en collectief basketbal. De refs hadden er inmiddels wel voor gezorgd dat vader Eddy de prestatie van zijn zonen Gauthier en Gilles Colpaert niet langer kon volgen. 43–50 dus voor de goede verstaander.
Het werd nog 48-52 maar de lokale veer was gebroken en onder impuls van Arnaud Troubleyn, Giel Eeckhout, een sterke Domien De Somer en topscorer Gauthier werd het nog een afgetekende zege.
De definitieve redding werd op het terrein gevierd en toen het nieuws uit Gent kwam dat ook de B’s aan het langste eind hadden getrokken werd de sfeer alleen maar uitbundiger.

VOORUITZICHTEN
Volgende week neemt Helios Ford A het thuis op tegen nummer 4 Turnhout dat verrassend verloor op Asse-Ternat. Met slechts één overwinning achterstand op de 5de plaats zit een mooie klassement er nog steeds in.
De B-ploeg speelt een degradatieduel tegen Gembas Knesselare en kan opnieuw een stap in de goede richting zetten.

SUPPORTERS ALLEN OP POST!